L'Ajuntament de Lloret de Mar haurà de recepcionar la urbanització de Cala Canyelles, que fins ara es gestionava a través d'una Entitat de Conservació. Així ho ha sentenciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en estimar el recurs que va presentar l'Entitat de Conservació. El Tribunal considera que ha passat més temps de l'establert per llei, que són cinc anys, després d'haver recepcionat "totalment o parcialment" les obres d'urbanització de la zona. A més, considera que la urbanització ja està acabada i, per tant, no cal que es faci un pla de millora urbana com estableix el POUM.

En el seu recurs presentat, l'Entitat de Conservació demanava que s'anul·lés l'article 200 del POUM de Lloret pel qual s'obligava a mantenir l'Entitat de Conservació i que aquesta formulés un pla de millora urbana de la zona i confeccionés un estudi sobre els cursos de l'aigua. Cal destacar que l'Entitat de Conservació té més de 20 anys de vida.

Segons relata la sentència, els propietaris de la urbanització "han complert amb totes les seves obligacions urbanístiques" i ho constata amb l'estat de la urbanització. A més, posa de manifest que l'Ajuntament ja va recepcionar entre 2006 i 2007 la xarxa d'aigua potable i la d'enllumenat de la urbanització. En definitiva, el Tribunal considera que s'ha superat el límit legal que estableix la llei perquè l'Entitat de Conservació continui fent-se càrrec de la urbanització. En aquest sentit, el Tribunal recorda que la Llei d'Urbanització estableix un màxim de cinc anys "a partir de la recepció, total o parcial, de les obres d'urbanització".

El TSJC també declara nul el punt del POUM que demanava a l'Entitat elaborar un pla de millora urbana. "No incorre la suposició normativa que falti completar o acabar la urbanització, per la qual cosa no hi ha justificació per crear un polígon d'actuació i formular un pla de millora", s'afirma a la sentència.

La sentència també destaca que s'han de corregir una sèrie d'errors en els plans d'ordenació sobre la viabilitat. En aquest punt, però, fonts de l'Entitat de Conservació van afirmar que ja van arribar a un acord amb l'Ajuntament i es va resoldre.

L'Entitat de Conservació es va mostrar satisfeta amb la sentència, ja que porta més de 20 anys gestionant la urbanització. Volen continuar gestionant alguns dels serveis de la zona i per això han fet passos en aquesta direcció. Segons van indicar fonts de l'Entitat de Conservació, "en previsió que pogués sortir aquesta sentència es va acordar que l'Entitat de Conservació es convertís en una comunitat de propietaris". Aquest canvi s'hauria fet, perquè des de la urbanització volen "gestionar amb més eficàcia de la que pugui oferir l'Ajuntament" alguns serveis. Posen com exemple la neteja dels carrers, que la farien més dies que el consistori o les escombraries, que voldrien fer un porta a porta.

Per la seva part, l'Ajuntament de Lloret va preferir no pronunciar-se ahir, entenent que la sentència és contra Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.