Veïns i representants municipals es van reunir ahir a la seu de la Generalitat de Catalunya per presentar un centenar d'al·legacions contra el tram aeri de la MAT que va de Bescanó a Santa Llogaia. Rere una pancarta on es podia llegir "MAT Soterrada" i d'altres que mostraven el seu rebuig a la línia d'alta tensió, els afectats van mostrar les seves queixes vers el projecte.

El portaveu de la l'associació ALARMAT i regidor de Medi Ambient de Canet d'Adri, Albert Riera, va explicar que les al·legacions són un pas previ a un procés judicial al qual estan disposats a arribar si Red Eléctrica no té en compte les seves consideracions. "Si cal, anirem a Estrasburg" per demostrar que la línia no és necessària, assegurava Riera, que va lamentar que tot i haver-hi un procés judicial obert, no es podria aturar el projecte sense una sentència. Quant a la utilitat de la línia, el portaveu va defensar que Red Eléctrica no ha demostrat que aquesta sigui necessària, i es va referir a la publicació del BOE del 29 de juliol de 2011, on es recull que "tot i que a la memòria justificativa REE afirma que el projecte és necessari per alimentar el TAV, no es presenta cap estudi". La voluntat de la plataforma és aturar l'obra, si bé es preveu gairebé impossible ja que des de Sentmenat fins a Bescanó ja està en funcionament i el soterrament entre Santa Llogaia i Baixàs ja s'ha iniciat, i si no s'aconsegueixen aturar les obres, reclamen el soterrament.

En funcionament al 2014

Durant la trobada que van mantenir ahir a París, Mariano Rajoy i François Hollande van anunciar també que el tram de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que va de Baixàs a Santa Llogaia i que ha de servir per interconnectar l'Estat i França començarà a funcionar a partir del 2014. Rajoy va afirmarque les tasques de construcció de la interconnexió "avancen satisfactòriament". Per la seva banda, el president francès, François Hollande, va recordar també que la interconnexió entre l'Estat espanyol i França per Catalunya es fa mitjançant un tram subterrani "i per tant sense conseqüències per al medi ambient i per a les poblacions locals".