Riudarenes va viure un ple extraordinari a partir de les dotze del migdia i aquest va tenir com a únic punt una moció sobre la independència de Catalunya per declarar Riudarenes territori català lliure i sobirà. Si d'entrada semblava un punt que podria provocar un debat identitari entre CiU i AIR en canvi es va convertir en una discussió sobre la col·locació de l'estelada que va durar una hora. Des de CIU es proposava col·locar-ne dues: una en un lloc visible de l'edifici consistorial i l'altre a la rotonda d'entrada al municpi, en concret a la rotonda de l'avinguda dels Segadors.

L'alcalde, Jordi Gironès (AIR), defensava la col·locació al balcó de l'Ajuntament i es va negar en tot moment a la presència de l'estelada a l'entrada del poble, pel seu cost, va dir. I en canvi des de CiU el seu portaveu Narcís Colomé defensava que en calia dues i fins i tot van proposar pagar-la i col·locar-la ells. A banda, l'alcalde també va dir trobar innecessari votar aquesta moció quan l'Ajuntament ja es troba dins l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que cerca, va dir, el mateix objectiu: l'Estat propi. Finalment es va aprovar la colocació al balcó de l'Ajuntament. El tema de l'estelada a la rotonda va quedar a l'aire tot i la insistència de CiU.

Robatoris de coure

La meitat de l'enllument públic de la urbanització de Can Fornaca de Riudarenes no funciona, el motiu segons l'alcalde és els robatoris que han patit de cable de coure els darrers cinc mesos. Aquesta dada va sorgir ahir en el debat del segon ple extraordinari del dia demanat per CiU, on el grup de l'oposició liderat per Narcís Colomé va denunciar falta de manteniment a la urbanització i el tema de l'enllumenat públic va ser un dels punts estrella.

L'alcalde, Jordi Gironès (AIR), va relatar que la urbanització de Can Fornaca amb els seus 30 quilòmetres de carrers s'ha convertit en un punt d'atracció de lladres de coure. I sense anar més lluny aquest últim cap de setmana se'n van emportar 200 metres. En tot moment, l'Ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i en els dos últims mesos, han presentat nou denúncies per robatoris de cablejat de l'enllumenat públic, set d'elles a la urbanització i dos, al nucli.

En l'últim robatori, diu el batlle, els Mossos van estar a punt d'atrapar els lladres i de fet, l'actuació policial comença a donar els seus fruits malgrat que això no fa retornar la llum a la urbanització. Fa pocs dies, els Mossos van recuperar 200 quilos de cablejat, segons l'alcalde, que van trobar en el pati d'una casa abandonada de la mateixa urbanització que té 800 habitatges, dels quals 200 abandonats.

El regidor de CiU Albert Abelló va defensar la moció que va presentar el seu partit i que reclamava la creació de dues comissions informatives per revisar l'estat de la xarxa d'abastament d'aigua després que, segons va relatar s'havien produït anomalies a l'aigua fa uns dies. La més destacada, va dir, la presència de cucs, cosa que l'alcalde va enegar en tot moment i amb analítiques que va entregar a CiU. I la segona comissió s'havia d'encarregar de comprovar l'estat actual de l'enllumenat i trobar solucions per millorar-lo. L'equip de govern d'AIR va rebutjar des del primer moment la moció i la creació de les comissions i això va provocar l'enfrontament entre CiU i AIR en un ple celebrat en un escenari poc habitual, la sala de juntes de l'ajuntament.

CiU va demanar apostar per treballar junts i trobar solucions i Abelló va aclarir que no buscaven denunciar ningú sinó millorar la urbanització. L'alcalde també va reclamar als regidors de l'oposició que els donessin solucionsper poder reposar tots els punts de llum necessaris ja que econòmicament, va dir, l'ajuntament no pot suportar-ho. I és que segons Gironès l'ajuntament té una despesa de 60.000 euros l'any.