L'Ajuntament de l'Escala intenta fomentar l'ús de bosses reutilitzables per esmorzar entre els escolars per evitar l'ús del paper d'alumini. A banda de ser més sostenible, s'espera que permeti tenir més nets els espais.

L'Ajuntament i Urbaser, l'empresa que gestiona la recollida de residus urbans, han posat en marxa una campanya, amb la col·laboració de l'escola. Els alumnes de les dues escoles de primària, l'Esculpai i Empúries, rebran un sistema per embolicar l'esmorzar que es pot reutilitzar, a diferència de l'habitual paper d'alumini. El sistema és el "boc'n'roll", una mena d'embolcall on posar, per exemple l'entrepà, i que queda ben tancat. La diferència és que es pot utilitzar cada dia el mateix.

A l'escola Empúries s'aprofitarà que se celebra la setmana verda per repartir entre els alumnes el producte. Els centres volen ajudar a mantenir els patis més nets alhora que es fomenten les pràctiques de reutilització i reciclatge que ja treballen els centres.

El regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez, ha remarcat que el projecte "va en la línia de col·laboració encetada l'any passat, en favor del reciclatge, la reutilització i la conscienciació escolar en referència al tema dels residus". Per Rodríguez, "la importància que els nens poden fer extensiu a les seves cases aquesta sensibilització i això és molt interessant".