La ciutat de Figueres va lliurar ahir a les 8 del vespre al teatre Municipal el Jardí, les Distincions Ciutat 2012, en un acte presentat per l'actriu Txe Arana i celebrat conjuntament amb el concert commemoratiu del títol de la ciutat. Estava previst, que durant l'acte, presidit per l'alcalde de Figueres Santi Vila, s'entreguessin distincions a cinc personalitats representatives per la seva trajectòria a la vila i a una entitat.

La Medalla d'Honor de la Ciutat es va entregar a Joan Amorós Pla, per la seva trajectòria com a activista cultural del país i pel seu impuls en el desenvolupament del corredor mediterrani. Amb la Fulla de Figuera de Plata es va remarcar la trajectòria dinamitzadora de la vida cívica, social i cultural de la ciutat a Martí Carreras Ginjaume, i també a la Societat Coral Erato en l'any de celebració del seu 150è aniversari, per la tasca que ha realitzat i desenvolupat a la ciutat l'entitat.

També es van entregar tres medalles al mèrit esportiu. La d'or a Joel González Bonilla, millor taekwondista del món en la seva categoria als Jocs Olímpics de Londres 2012. I dues medalles de plata al mèrit esportiu, una per a Javier Marrón Jiménez, per la seva participació olímpica en la competició de taekwondo i l'altra per a Zou Feddal, per la seva participació en la competició de futbol als Jocs Olímpics de Londres.

Concert amb música local

Pel que fa al concert commemoratiu del títol de ciutat, que es celebra per commemorar el 19 d'octubre de 1875, quan el rei Alfons XII va atorgar el títol de ciutat a la vila de Figueres, hi van actuar les tres orquestres de la ciutat, la Jove Orquestra de Figueres, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la Versatile.