Llista pràcticament intacta entre els primers deu llocs de la candidatura de Convergència i Unió a la província gironina. Santi Vila és qui torna a liderar el partit a Girona per a les eleccions autonòmiques del proper 25 de novembre. I les persones que el segueixen són pràcticament les mateixes que als comicis al Parlament de Catalunya de l'any 2010 també estaven en les primeres posicions. D'aquesta forma, entre els deu primers llocs de la llista de CiU per Girona, només hi ha dues variacions. El primer canvi és per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que passa del sisè al tercer número, ocupant la plaça que deixa lliure Eudald Casadesús, que ha estat el delegat del Govern a Girona en els darrers dos anys. Mentre que el segon canvi és al sisè lloc, que Puigdemont deixa lliure, i per això passa ara la seva posició a l'actual president gironí de CDC i que també és alcalde de la població de Llançà, Pere Vila.

Per tant, després de Santi Vila, Elena Ribera, com a representant d'UDC, repeteix de número dos, seguida del nou tercer, Carles Puigdemont, a la llista per Girona. A la quarta plaça hi continua l'exalcalde a Lloret de Mar, Xavier Crespo, mentre que l'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, es manté en la cinquena posició. Després del canvi, en el sisè lloc, ara amb Pere Vila, el setè és de nou per al regidor de la Bisbal d'Empordà, Xavier Dilmé. L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, continua ocupant la vuitena posició i l'actual regidora de Palafrugell, Begonya Montalbán, continua a la novena. Tanca el llistat dels que són els deu primers candidats de CiU per a la demarcació de Girona, l'alcaldessa de Riudellots, Montse Roura.

Fins a la dissetena posició, hi ha altres gironins del partit amb càrrecs polítics, com l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, al lloc tretze, la regidora a Maçanet de la Selva, Natàlia Figueres, al catorze, o la regidora a l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, al dotze. I qui clou la candidatura de CiU per Girona, en les properes eleccions, és l'actual batlle de la ciutat d'Olot, Josep Maria Corominas, ocupant la plaça número disset. Entre les posicions de suplents, hi ha el regidor de Girona, Joan Alcalà, també l'exalcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, l'actual regidora de Figueres, Marta Felip, i l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias.

Amb aquesta llista, gairebé calcada a les eleccions al Parlament de l'any 2010, CiU espera repetir els resultats que va assolir fa just dos anys, quan va aconseguir gua?nyar àmpliament els comicis en el conjunt de comarques gironines amb un 45% dels vots i un total de nou escons. Així, la federació va poder remuntar el 2010, sumant dos escons més que el 2006 i el 2003, els resultats que ja va obtenir a les eleccions catalanes dels anys 1999 i 1995. Amb un total de nou diputats que, en els últims dos anys, han representat CiU per Girona.

Els consellers a les llistes

En el Consell Nacional que CiU va celebrar ahir, es van aprovar les llistes a les quatre demarcacions de Catalunya, entre elles Girona. I, d'aquesta manera, el partit va confirmar que Joana Ortega torna a ser la segona per Barcelona, després del primer lloc que continua ocupant l'actual president a la Generalitat, Artur Mas. En canvi, una de les novetats és amb Oriol Pujol, que puja del número sis al tres de la llista, en substitució de Felip Puig, que passa a la quarta posició. Tanca el cinc inicial una dona, en aquest cas la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que passa de la dotzena posició a la cinquena. Entre els deu primers llocs, repeteixen Meritxell Borràs, de sisena, Ramon Espadaler, de setè, Lluís Recoder, al vuitè, i Irene Rigau, de novena. Un altre polític que puja posicions és l'actual portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que arriba a la desena des de la vint-i-una.

Així repeteixen a la llista de CiU els consellers polítics del Govern, com són Rigau, Puig i Recoder, encara que el de Benestar, Josep Lluís Cleries, se situa en el lloc catorze. Tanca la llista, a més, el titular d'Economia, Andreu Mas-Colell, així com l'alcalde Trias. Per part seva, el president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar ahir el gest del portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, de no repetir a les llistes. Estava a la posició número 13 i ha decidit, segons va comunicar Mas, no repetir. Segons va dir, no treu que continuï essent col·laborador important si repeteix com a president.

A CDC no hi ha hagut gaire polèmica però sí en la llista d'UDC, ja que es confirma finalment l'absència del batlle de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. A Tarragona, encapçala CiU Albert Batet, i a Lleida, repeteix Albert Batalla.