L'exconsellera de la Generalitat, Montserrat Tura, ha demanat la seva reincorporació a l'hospital de Palamós com a treballadora, 25 anys després d'haver-ne sortit per dedicar-se a la política, segons recollia ahir Ràdio de Palamós. Tura hauria decidit fer una aturada a la seva carrera política i tornar a formar part de la plantilla de l'hospital per reprendre l'activitat com a metgessa. La decisió arriba després d'haver disputat, i haver perdut, la candidatura a la presidència de la Generalitat al capdavant del PSC contra el primer secretari del partit, Pere Navarro. De fet, Tura ja va anunciar que no tornaria a ser diputada i ara ha demanat el seu reingrés laboral a l'hospital de Palamós, que va arribar a dirigir l'any 1987.

L'alcaldessa de Palamós i presidenta del Patronat de l'hospital, Teresa Ferrés, va confirmar les intencions de Tura en declaracions a la ràdio municipal. «El cert és que ella s'havia preocupat de venir a renovar aquesta excedència i ara el que fa només és excercir un dret que té, que és tornar», va explicar Ferrés. L'alcaldessa va comentar que Tura «té dos mesos per davant en què està a l'espera de veure com acaba tancant-se el període en què ha estat vinculada a l'activitat parlamentària» i que des del Patronat el que s'ha fet de moment és començar a «recuperar tota la documentació» que fa referència al seu darrer càrrec que va tenir a l'hospital.

Segons destaca la ràdio, durant la seva primera estada, Tura es va formar en gestió i economia sanitària, tot i que de moment encara no està clar quin càrrec tindrà en l'actual organigrama de l'hospital. «S'han d'acabar de recuperar els documents i veure també dins els encaixos que té actualment l'hospital i l'assistència sanitària del Baix Empordà on encaixa i també la seva voluntat de ser útil a la nostra organització», va destacar Ferrés.

Després de llicènciar-se en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, l'exconsellera Tura va començar a treballar com a internista a la Unitat de Crítics de l'Hospital Clínic. El 1981, però, li va sorgir la possibilitat de traslladar-se a Palamós per treballar a l'incipient hospital comarcal. S'hi va estar sis anys, un període en què va assistir al procés de construcció del nou hospital i en què va arribar a ser la directora del Consorci Assistencial del Baix Empordà.

La seva etapa a Palamós va acabar l'any 1987, quan va ser elegida alcaldessa de Mollet del Vallès, la seva localitat natal, pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), on militava des del 1979. Es va mantenir en el càrrec fins al 2003, quan va entrar al primer govern tripartit de la Generalitat com a consellera d'Interior. I en el segon tripartit va ser consellera de Justícia. En aquesta darrera legislatura, ha estat membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, representant el PSC. En aquest temps, però, ha perdut dues primàries: una contra Jordi Hereu per encapçalar el PSC a l'alcaldia de Barcelona i, recentment, ha volgut ser l'alternativa a Pere Navarro com a cap de files dels socialistes a les eleccions del 25 de novembre. És en aquest context que Tura ha decidit fer una aturada la seva carrera política i es disposa a reprendre la seva activitat com a metgessa.