Esquerra Republicana es planteja convertir-se en la segona força per representació de les comarques gironines i repetir el seu millor resultat amb la consecució de 4 escons. Segons el cap de llista republicà, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, l'objectiu seria aconseguir la mateixa representació que el 2006, quan l'efecte Carod-Rovira va impulsar Esquerra fins a ser la tercera força, però igualant en representants els socialistes.

ERC va presentar ahir a la tarda la candidatura gironina a les eleccions al Parlament del proper 25 de novembre. El president regional, Josep Maria Rufí, va destacar la voluntat de renovació de la llista i alhora va subratllar l'obertura d'aquesta a persones de la societat civil, com el tancament símbolic de la candidatura per part del filòsof Josep-Maria Terricabras, a qui s'havia temptejat perquè encapçalés la llista. «La candidatura que presentem destaca per la important base municipalista que té, són perfils molt diferents i transversals», va assenyalar.

Gent preparada

El cap de llista d'ERC a la demarcació de Girona, Roger Torrent, va destacar que «la candidatura que tinc l'honor d'encapçalar és una candidatura amb gent preparada, amb experiència». El representant republicà va afegir que «en total, cinc integrants de la llista són alcaldes i alcaldesses, altres ho han estat i altres ho tornaran a ser. El municipalisme és una escola de fer política, és la manera de fer política arrelada als ciutadans. Aquesta és la nostra concepció», va concretar.

Torrent va remarcar que «ERC és la garantia de l'aspiració nacional i de les reivindicacions socials». Va explicar que «volem ser la segona força a la demarcació de Girona, per tal de donar un missatge a Europa i al món. Hem de ser la força que aglutini el centre esquerra nacional».

Per la seva banda, el filòsof Josep-Maria Terricabras, va considerar que «aquest és un moment crucial de la història de Catalunya. Som aquí no perquè sí, sinó perquè hi ha hagut molta gent que ha treballat molt per arribar aquí. ERC hi ha tingut un paper fonamental, per això m'hi he compromès». Terricabras va assegurar que es tracta d'un moment de ruptura i va comparar la situació actual de Catalunya amb la caiguda del mur de Berlín.