Figueres ja està vigilada per càmeres de seguretat en quatre punts de la ciutat. Després que el passat més de setembre es posessin en marxa les primeres que es van instal·lar al pavelló poliesportiu, l'empresa adjudicatària les ha col·locat també a la zona dels Fossos, el carrer Rubadonadeu i la plaça de la Palmera. Tot i que els dispositius ja estan preparats per retransmetre imatges, no podran fer-ho de forma oficial fins que es col·loquin els cartells informatius. Segons el regidor de Seguretat, José Luis Yécora (CiU), s'espera que això passi en els propers dies. El procés final ha arribat amb un any de retard després de múltiples entrebancs.

En total, la ciutat compta amb uns disset dispositius, sis dels quals s'han instal·lat a l'aparcament dels Fossos, un dels principals punts calents de la ciutat en desperfectes als vehicles. La resta s'han repartit al tram de l'avinguda Vilallonga -a l'alçada del pas a nivell- enfocant al Rubadonadeu i a la plaça de la Palmera, a la zona de l'antic Escorxador. El procés va sorgir per un repunt en els robatoris a la ciutat a principis de l'any passat i es preveia tenir-les instal·lades el mateix mes de maig. Des d'un principis, però, tot van ser problemes i fins a dues empreses van renunciar a assumir-ne la instal·lació.

Finalment, una tercera se'n va fer càrrec i primer va posar les del pavelló. La seva posada en marxa també es va retardar tres mesos, pendents de tràmits i d'instal·lar els cartells que alerten que es tracta d'una zona videovigilada. En els darrers dies, s'ha procedit a la instal·lació de les que faltaven als altres tres punts de la ciutat. Aquestes també estan pendents dels plafons informatius que, segons Yécora, es posaran properament. «Ja estan preparades per retrasmetres imatges i, de fet, ho fan amb molta nitidesa», afegeix el regidor. Després de posar en marxa aquests espais que van obtenir permís del Govern, el consistori no descarta plantejar-ho també per a d'altres punts. Un dels anunciats inicialment va ser la plaça Catalunya però, finalment, es va descartar. Fa alguns mesos i arran d'un seguit de robatoris a l'aparcament del Rec Arnau, Yécora apuntava la possibilitat que també se n'hi instal·lessin en aquest punt.