L'Ajuntament d'Olot preveu aprovar el pressupost i les ordenances fiscals del 2013 en un ple ordinari que tindrà lloc d'avui en vuit dies. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ahir a Ràdio Olot va avançar que no hi haurà modificacions significatives a les ordenances. És a dir, Olot no pujarà els impostos. També va indicar que no hi haurà massa diferència en la intencionalitat del pressupost. En aquest sentit, va avançar que els comptes generals no preveuen inversions significatives. Va precisar que les úniques inversions van lligades a la iniciativa privada. En aquest aspecte, va destacar com a una de les poques accions la construcció de camps de futbol per a les categories joves a la zona del Morrot. Va precisar que la creació dels camps de futbol es farà de forma conjunta entre l'Ajuntament i la fundació Joan Agustí.

Corominas va avançar que l'Ajuntament mantindrà o pujarà les partides destinades a ensenyament, serveis socials. associacions i promoció econòmica. En canvi resultaran afectades negativament, en major o menor grau, les de cultura i les de festes.

Va explicar que l'aprovació de les ordenances i del pressupost de manera conjunta en un sol ple ordinari a l'octubre segueix una línia marcada per l'anterior ajuntament del PSC que es va demostrar eficaç.

L'Ajuntament d'Olot, en els darrers anys, ha aprovat comptabilitats restrictives i amb poques inversions en obres.

En aquest 2012, l'única inversió va ser la urbanització dels carrers d'accés a urgències i a accessos d'ambulàncies del nou hospital comarcal. Es tracta d'una obra complemetària a la més gran obra pública mai feta a la ciutat, amb una inversió de la vora de 40 milions d'euros i prevista per entrar en servei al 2013.