Tot i que la convocatòria de vaga d'estudiants d'ESO i d'ensenyament postobligatori en l'àmbt estatal era de tres dies, molts centres no van autoritzar que els alumnes fessin la totalitat de les jornades convocades, fet pel qual els sindicats d'estudiants havien demanat que es prioritzés el dia d'ahir perquè tothom pugués assistir a la manifestació de Barcelona. El seguiment als centres gironins va ser molt més elevat que el dimarts, tot i que alguns van continuar fent horari lectiu més reduït.

És el cas de l'IES Illa de Rodes de Roses, on es va fer classe entre les vuit i les deu del matí, i posteriorment els estudiants van fer una sortida fins la plaça Catalunya i van llegir un manifest. Per avui, està previst que secundin la vaga durant tota la jornada. Altres centres, com el Santiago Sobrequés de Girona, van informar que els alumnes de batxillerat i els de secundària que comptaven amb permís dels pares van fer seguiment ahir de la vaga, tot i que alguns grups ja ho van fer dimarts. És el mateix cas del Narcís Xifra, on gairebé tots els 24 grups d'ensenyament postobligatori van afegir-se a la convocatòria.

La dimissió de Wert

Uns 3.000 estudiants de secundària, Batxillerat i FP, segons els Mossos d'Esquadra, i uns 40.000, segons els sindicats d'estudiants, es van manifestar pel centre de Barcelona en protesta per les retallades i van reclamar la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La manifestació havia estat convocada pel Sindicat d'Estudiants i l'Associació de Joves Estudiantes de Catalunya (AJEC) i va transcórrer en un ambient festiu i sense incidents, encapçalada per una pancarta amb el lema "Wert dimissió, en defensa de l'escola pública". Els joves han cridat consignes com: "Boti, boti, boti, banquer qui no boti!", "Diners per al fill de l'obrer!" o "Els diners han de ser per a l'institut obrer!", entre d'altres. Segons preveuen les dues organitzacions estudiantils, avui el seguiment pot ser més elevat, sumant-se a la protesta la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Secundària, en contra de la reforma educativa del Govern.