El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va treure importància a les declaracions fetes per l'exconseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en què expressava ser partidari de la independència de Catalunya si es mantenia la situació actual i ho va atribuir a unes opinions personals. Va subratllar que el PSC exerceix la democràcia interna amb l'aprovació de documents com el congressual on s'explica que el camí perquè el país "avanci" és el federalisme. "Això és el que opina el partit com a conjunt i també els seus militants", va afegir.

El candidat socialista va fer aquestes declaracions a Girona, on es va reunir amb la candidatura per a les properes eleccions, encapçalada per Juli Fernández, i ha visitat un Centre d'Atenció Primària a Salt. Segons Pere Navarro, "la salut pública d'aquests país ha estat un dels sectors que ha rebut d'una manera més clara les retallades del Govern de CiU, i la població ha rebut doblement aquest euro per recepta de CiU i després el copagament impulsat pel Govern central". "Hem vist en aquest CAP la implicació dels professionals sanitaris en millorar aquest servei malgrat la falta de recursos. Volem denunciar aquesta falta de recursos, aquest problema que tenen els ciutadans i ciutadanes que han d'accedir als serveis públics de salut, i reivindicar el compromís dels professionals sanitaris", va dir. "A vegades es vol crear una mala fama als treballadors i treballadores públics, i des d'aquí vull reivindicar la tasca dels professionals públics justament en un moment de molta dificultat" va concloure.

Preguntat pel fet que el partit integri persones que puguin defensar també la via del sobiranisme, com és el cas de Marina Geli que va de número 2 a la llista per Girona, Navarro ha respost que la prioritat del partit és "aprofitar" totes les persones que són "vàlides" per tirar endavant el seu projecte polític que passa pel federalisme.

El candidat a la presidència no va entrar en valoracions de la llista de Girona i va assegurar que la reunió havia de servir per enfocar la campanya electoral. Era la primera visita que Navarro va fer a Girona, després que es donés a conèixer la llista de la candidatura. El consell de federació del PSC de Girona no va ser capaç d'acordar una llista i, finalment, la va acabar confeccionant la direcció nacional.