Els treballadors d'assistència domiciliària de l'empresa Clece, que està subcontractada per fer aquesta tasca per part del Consorci de Benestar Social de la Selva no cobren els desplaçaments ni tampoc les hores extres. Aquesta és la denúncia que fan alguns dels seus empleats després que en l'última nòmina han registrat aquesta anomalia.

És el cas que la quarantena de treballadors familiars que recorren tota la comarca estan fent aquesta feina des de principis de gener i amb anterioritat pertanyien a l'empresa Sersa, que va ser absorvida per l'actual, amb què van tenir aquesta problemàtica, que no rebien tot el sou que els pertoca.

Aquest mateix cas es va donar a l'Alt Empordà, on fins i tot les treballadores d'assistència domiciliària es van manifestar davant del Consell Comarcal per denunciar que han de pagar de la seva butxaca despeses com ara desplaçaments i hores extra.

Una mobilització que no descarten aquí a la Selva però amb tot, de moment s'opta per la via de negociació. I és aquesta la què defensa Noelia, cap de Serveis de l'empresa Clece a Girona que relata que si no paguen és per la situacio del Consorci de Benestar que els deu un mig milió d'euros, que al seu torn, és un deute que té el Govern català amb l'ens.

Tot i això, la cap de serveis de Clece destaca que fins aquest moment l'empresa "ha avançat les nòmines de totes les treballadores fins ara, però el quilometratge no ha pogut ser, els bancs ens diuen que pode pagar fins aquí". I relata que si bé hi ha diàleg amb el Consorci per tal que els paguin "és un tema que es va aplaçant i el quepot passar és que els usuaris són els qui pateixin la manca del serveis". Finalment ressalta que la setmana vinent s'espera una resposta del Consorci.

Fet que també va destacar el seu president, Joan Garriga, després que aquesta setmana s'hagués entrevistat amb el conseller de Benestar. I és que, segons indica Garriga, tot apunta que "part del pagament se'ns donarà" i destaca que fins ara, "el servei s'ha sustentat gràcies que hem tret diners d'arreu, mitjançant pòlisses de crèdit, entre altres, ja que del 70% dels diners que la conselleria aporta no n'hem rebut ni un". La resta del finançament, el 30% prové dels ajuntaments. I finalment afegeix que "la nostra postura sempre és estar al costat dels treballadors i per això treballem, i esperem que la setmana vinent tot pugui canviar".