El candidat de CiU per Girona, Santi Vila, es va mostrar convençut que la demarcació serà "fonamental" per garantir una "amplíssima" majoria del president Artur Mas a les eleccions del 25 de novembre. La federació nacionalista va presentar aquest divendres la candidatura gironina al complet al far de Sant Sebastià, a Palafrugell, i Vila va voler destacar que està formada per persones que acrediten una trajectòria "solvent" tant políticament com professionalment.

Els deu primers llocs de la llista els ocupen el mateix Santi Vila (alcalde de Figueres), Elena Ribera, Carles Puigdemont (alcalde de Girona), Xavier Crespo (exalcalde de Lloret de Mar), Dolors Rovirola (alcaldessa de Vilademuls), Pere Vila (alcalde de Llançà), Xavier Dilmé (regidor de la Bisbal), Lluís Guinó (alcalde de Besalú), Begonya Montalbán i Montserrat Roura (alcaldessa de Riudellots de la Selva).

La llista de CiU per Girona és hereva de la candidatura del 2010, i una de les úniques novetats als primers llocs és la de l'alcalde de Llançà, Pere Vila, i la sortida de la llista de l'actual delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. També destaca l'ascens de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que passa d'anar de sis a les eleccions del 2010 a ocupar el tercer lloc.

El partit va presentar la candidatura al complert ahir al matí al far de Sant Sebastià, a Palafrugell. "Aquesta candidatura vol acreditar solvència amb candidats i candidates que tenen una trajectòria professional, personal i acadèmica molt sòlida i que són propers perquè estan vinculats al món local", va argumentar Vila, que també destaca que dins la llista hi ha diversitat perquè hi són representades totes les comarques i també perquè hi ha diversitat ideològica.

Segons Vila, dins la llista hi ha persones amb perfil "clarament independentista" i, en canvi, d'altres persones que defensen posicions més moderades com l'encaix de Catalunya dins un estat plurinacional.

Vila va defensar que valors com la solvència i la confiança es veuen representats a la llista de CiU i que, per tant, Girona serà "fonamental" a l'hora de fer que el president Mas assoleixi "una amplíssima majoria". El candidat per Girona també va reflexionar sobre la transcendència d'aquestes eleccions. Segons va dir, fa dos anys el repte era fer d'Artur Mas el president que "evités el col·lapse de Catalunya" i ara, segons Vila, el repte és que tingui una àmplia majoria per "liderar la construcció d'un nou marc per a Catalunya". "Estem en un final d'etapa", va manifestar.

Segons Vila, CiU es diferencia d'altres opcions sobiranistes perquè els integrants de la candidatura acrediten "solvència i experiència" en el món local i en la vida política en general. "Allò que fa que la nostra candidatura sigui distinta és la capacitat d'inspirar confiança i seguretat i ho fem per la solvència de la trajectòria política i professional dels nostres candidats", va remarcar Vila.

Vila també va destacar la diversitat de la llista tant en el sentit geogràfic, "totes les comarques hi són representades", com ideològic, "hi trobem persones de procedències diverses: tenim gent des d'un significat accent progressista com també sobiranista".

Per últim, Vila va destacar la transcendència del Far de Sant Sebastià, que "ha estat sempre en l'imaginari del catalanisme polític". En concret va destacar uns mots de Ventura i Gasol que va pronunciar des del mateix far, com també els mots escrits en el llibre de visites l'any 1906: "fem vots perquè Catalunya conquereixi la seva plena llibertat".