Les xifres per reparar la riera ballen força.

Sí. Nosaltres vam fer un primer avantprojecte i pujava a 1,2 milions d'euros amb totes les despeses. Però a partir d'aquest projecte, l'enginyer municipal s'ho ha anat estudiant per veure quines possibilitats hi havia per reduir costos i ha conclós que depenent del que es vulgui fer hi ha un ventall que estaria entre 300.000 i 500.000 euros per fer el projecte. Aquest projecte pujava tants diners perquè s'arreglava molt més tros i es va comptar a grans trets. Però cal afinar molt. L'enginyer té diferents propostes constructives, però cal tenir el finançament.

I l'Ajuntament ara mateix no ho pot pagar.

Ara no podem anar a crèdit i no podem. També estem treballant per intentar reconduir alguna de les subvencions que estava destinada a reparar part de la plaça dels Països Catalans, tot i que no hi ha gaire marge. I des de fa temps treballem amb l'ACA.

Davant d'aquesta manca de finançament, en quins terminis es podria reparar?

Jo no m'atreveixo a dir-ho. Des del primer dia ho vaig advertir als veïns i als comerciants, no m'atreveixo a dir-ho perquè no depèn del municipi. Si només depengués del municipi jo podria dir que no podem parlar d'aquest tema com a mínim fins a 2015 o 2016, que és quan podrem anar a buscar diners al banc amb el pla d'ajust que tenim. Si hi ha administracions que aconseguim que ens donin ajudes econòmiques, podrem avançar-ho. Només la tramitació administrativa se'n poden anar cinc o sis mesos des del moment que tenim els recursos. I vull ser molt prudent.

Quina valoració fa de l'actuació que van tenir fa un any totes les parts implicades?

Pel que fa a Blanes, la crisi que vam tenir allà ara fa un any, jo crec que vam donar la cara en tot moment i vam tenir permanentment els veïns informats. L'actuació de totes les eines municipals (empresa d'aigües, industrials de Blanes, tècnics municipals...) i la implicació que hi van tenir va ser de primera. Des del punt de vista de l'ACA, vam tenir recolzament moral, però i prou. Jo espero que ara que hem solucionat un problema que al nostre entendre també era seu, aquest esforç quedi recompensat amb aquest nou conveni.

Esperaven més?

Si aquest forat s'hagués fet segons on, segurament hauríem tingut més d'un conseller i això no hi va ser. Vaig tenir alguna trucada d'algun conseller, però la veritat és que a nivell del Govern de la Generalitat em vaig trobar una mica desprotegit. L'Ajuntament va haver d'afrontar sol aquella crisi, quan era molt important: si un bloc de pisos queia o no i en una riera que com a mínim és discutible que ens diguin que només és competència nostra.