L'Ajuntament de Blanes farà una prova pilot tancant el carrer Ample els dissabtes a la tarda. El test es farà a partir del 3 de novembre, coincidint amb una acció promocional del comerç que es farà al centre de Blanes pel pont de Tots Sants. Com ja va avançar Diari de Girona, l'Ajuntament treballa amb la intenció de poder tancar el carrer al trànsit a llarg termini.

Aquesta és una via del centre que des de molts anys que s'acostuma a tancar al trànsit rodat coincidint amb jornades i festes especials. Però també quan l'any 2003 es van enllestir les obres de remodelació del carrer Ample, l'ajuntament va proposar posar en marxa de manera gradual una illa de vianants, però va haver de desistir després de la negativa de veïns i comerciants.

L'inici del canvi: «Blanes 12»

Tot, però, va canviar des del passat mes de juny, arran de la bona experiència que va significar l'acció promocional Blanes 12 quan va tornar a revifar la idoneïtat de tallar el carrer Ample com un element més de dinamització comercial. Per començar-ho a preparar tot, la primera tinenta d'alcalde, Lourdes Fàbrega (PSC), i la regidora d'Activitats, Via Pública i Policia Local, Sol Zamora (PSC), van mantenir fa uns dies reunions amb comerciants i veïns del centre per exposar-los els detalls d'aquesta prova pilot.

Durant les trobades, ja es va acordar que de cara a la primavera vinent es tornaran a reunir per fer valoracions sobre els resultats de la prova durant aquests mesos. Més que un tall de carrer, el que es posarà en marxa a partir del 3 de novembre serà una zona de prioritat invertida, on el vianant tindrà prioritat de pas. El tancament de trànsit no serà total, ja que podrà seguir passant el servei del bus urbà així com alguns veïns de la zona que tenen un garatge d'aparcament privat.

Al mateix temps, la Policia Local de Blanes s'encarregarà de regular l'accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar perquè doni accés als vehicles autoritzats. D'altra banda, el cos policial també s'ha encarregat d'elaborar una proposta de senyalització per informar sobre el tancament de circulació.

La prova pilot es posarà en marxa coincidint amb una acció promocional que es farà als comerços del centre del municipi en motiu del pont del dia 1 de novembre. Un dels principals ingredients de l'acció promocional serà una Fira de Bruixes, inspirada en la tradició de Tots Sants i la nit dels difunts.

El carrer Ample és una de les principals artèries per on circulen els vehicles al centre de Blanes, de manera que en el cas que es plantegés perllongar el tancament, l'ajuntament haurà de plantejar-se afegir noves mesures de trànsit després de fer balanç de la prova pilot amb les parts afectades.