L'Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat les ordenances fiscals pel 2013 i l'equip de govern de CiU i ERC va comptar amb el suport d'ICV i PSC. Tot i això, per aconseguir aquesta aprovació va ser necessari introduir les esmenes d'ambdós grups i que van suposar acceptar algun canvi a la proposta inicial del govern.

En concret, es va incloure congelar la taxa de l'aigua i que només s'apugi a qui consumeixi més; la taxa de clavegueram també quedarà com la d'aquest any i la creació d'una tarificació social de la taxa de la llar d'infants. El punt més polèmic acceptat però va ser la proposta de deixar de bonificar l'IAE a les grans empreses.

Un punt que l'alcalde Romà Codina (CiU) va dir que acceptaven a contracor perquè això possibilitava «que es creïn noves empreses i en conseqüència, llocs de treball al municipi». La necessitat d'aprovació de les ordenances va fer que l'equip de govern acceptés aquestes esmenes, ja que es troba en minoria al poder. En total segons va dir el batlle, acceptar les esmnes suposa rebre 280.000 euros menys.

El debat sobre les ordenances però es va centrar sobretot pels grups del Millor, el regidor no adscrit i el PP en què es farà amb la recaptació dels impostos i taxes que s'apugen com és el cas de l'IAE, Impost de vehicles que s'apuja en un 3,6% després d'estar-ho quatre anys de congelat; les escombraries pugen un 2,37% i el cementiri en un 5,62%, entre d'altres. Van acusar l'euip de govern de recaptar per pagar l'equilibri de l'empresa de l'aigua; seguir fent obres faraòniques així com pagar el sobrecost de la piscina. En aquest últim punt, el portaveu del Millor Marc Furtes va destacar que «queden 4 milions per pagar encara» i com a grup també va presentar esmenes com ra congelar aigua i escombaries, que no es van acceptar.

Des del PP el portaveu Enric Martínez i el regidor no adscrit Josep Cortés en la mateixa línia van demanar la destinació dels diners recaptats i Martínez va dir que «cal vetllar per l'economia sense malbaratar els diners en grans obres i no es pot permetre que la ciutadania pagui els desitjos de grandesa d'alguns regidors». Per acabar amb el debat, l'edil d'ERC Jordi Orobitg va destacar que en els pressupostos es veurà clar la gestió del govern i on es destinen els diners i l'alcalde Romà Codina va remarcar que «les inversions no es financien amb els impostos sinó amb crèdits i ara tampoc és temps per a grans obres». El punt es va aprovar amb les esmesnes de PSC i ICV que van felicitar l'equip de govern per haver-les introduïdes després de les negocioacions.

Sanció a una parada de mercat

Un punt del ple que en canvi va comptar amb el suport unànime del ple és l'expedient sancionador a l'empresa Llupsa SA per una parada del mercat municipal i que li suposarà la retirada de la licència municipal i en conseqüència, que la parada retorni a mans de l'Ajuntament.

El motiu principal per l'obertura de l'expedient és la insalubritat d'aquesta parada que duia més d'un mes tancada i que l'ajuntament després de denúncies de comerciants i grups municipals s'ha vist obligat a sancionar. El regidor de Comerç Jordi Orobitg va destacar que s'havia pres la decisió per infraccions molt greus ja que a banda de la insalubritat hi ha el no pagament de taxes i fermés d'un mes que la botiga que dóna fora i dins estava tancada.

Al mateix temps l'alcalde va avançar que esperen fer una remodelació al mercat quan s'acabin les concessions de parades. L'empresa Llupsa (Unión de Panaderos de Lloret de Mar) no és el primer cop que surt esmentada en un ple ja que els seus treballadors s'hi han presentat en alguna ocasió per denunciar la situació laboral que pateixen, alguns d'ells van ser despatxats i ahir, els regidors van donar-los suport de nou?.