L'Ajuntament de Blanes ha fet una reclamació de responsabilitat patrimonial a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pels costos assumits pel consistori en la reparació d'emergència del tram que es va enfonsar l'any passat de la rambla Joaquim Ruyra. Es tracta de les ?obres de reparació que ja es van realitzar fa un any per intentar que l'edifici del número 52 i 54, que s'havia desclaçat, no caigués i els costos per reallotjar els veïns. Aquestes obres d'emergència van pujar uns 429.679 euros i els va assumir el consistori a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes. La reclamació, doncs, no té res a veure amb l'altre projecte en què ja treballen les dues administracions que té com a objectiu la reparació de tot el tram de Ruyra que es va malmetre l'any passat i que continua tancat al trànsit des de llavors perquè no s'ha pogut consolidar de manera definitiva.

La reclamació ha estat aprovada fa pocs dies en una Junta de Govern per l'executiu blanenc, on el consistori considera que els fets es van produir per la mala conservació de la riera. "Les despeses assumides per l'Ajuntament, que sumen 429.679 euros, han estat motivades arran de la conservació deficient d'una obra pública hidràulica, la qual indubtablement és competència de l'ACA", defensa el consistori. Per això, fan la reclamació: "Això comporta una situació de responsabilitat patrimonial que fa que l'Ajuntament hagi de rescabalar-se per mitjà de la reclamació corresponent davant de l'administració hidràulica competent".

A banda de fer la reclamació, l'Ajuntament busca l'entesa, quan "insta a l'ACA a arribar a una possible solució per avinença en el marc de la col·laboració institucional existent entre ambdues parts". Cal destacar que les dues administracions treballen en intentar reconduir les finalitats d'un conveni que tenien signat des de 2008 per finançar les obres que cal fer per consolidar el tram danyat.

Fa pocs dies, l'alcalde de Blanes va explicar que els diners que ara es reclamen a l'ACA els havia avançat l'empresa mixta Aigües de Blanes i el consistori encara no els els ha retornat.