L'Ajuntament de Blanes reordenarà tot l'aparcament al municipi a partir de l'1 de gener de 2013 quan entri en vigor el contingut del plec de condicions que es va aprovar dijous en el ple municipal. El Govern ha tornat a treure a concurs la gestió de les zones blaves, però amb un seguit de canvis a tot el municipi. Una de les principals novetats ha estat la creació d'una zona blava "turística", que només funcionarà del 15 de juny al 15 de setembre, però de dilluns a diu?menge i tindrà quatre tipologies diferents segons la zona. A més, es crearà una zona exclusiva per a residents de Blanes durant els mesos d'estiu a Els Pins, el Racó d'en Portes i S'Auguer.

L'Ajuntament de Blanes ja va fer un concurs públic per la gestió de les zones blaves del municipi fa un any, però aquest va quedar desert. En aquell moment es pretenia crear una empresa mixta amb un soci privat i la concessió era per 25 anys i amb un cànon de quatre milions d'euros. Ara, però, després de tornar-ho a estudiar, el consitori ha aprovat un nou plec de condicions amb un cànon mínim de 1,5 milions d'euros i una concessió a 8 anys i dos prorrogables. Un dels objectius del Govern és aconseguir prop de dos milions d'euros en un cànon per equilibrar els comptes.

El plec, doncs, estableix un seguit de noves zones blaves. En primer lloc, s'amplia en unes 300 places la zona blava durant tot l'any (tarifa A), que tindrà un total de 400. Els aparcaments d'aquesta zona tenen com a objectiu, segons l'alcalde, promoure la rotació dels vehicles. Així, estaran a prop de l'ambulatori del centre i el Mercat, per Joaquim Ruyra, l'Hospital-Asil i el Servei de Recaptació del Consell Comarcal. Aquesta zona serà de dilluns a dissabte, excepte festius, i de les nou del matí a les dues del migdia i de les cinc a les vuit del vespre. Es podrà estacionar tot el matí per quatre euros i tota la tarda per tres i l'aparcament mínim serà de 20 minuts per 25 cèntims.

Per altra banda, hi haurà la zona blava turística (tarifa B), que només funcionarà a l'estiu, serà tots els dies de nou del matí a vuit del vespre i tindrà quatre tipologies diferents. En aquest cas, les tarifes tindran un període mínim d'estada de 30 minuts a 50 cèntims i un preu de 6 euros per tot un dia. La primera d'aquestes tipologies, amb 567 places, serà a la zona turística dels Pins, el passeig de Catalunya, a s'Abanell i al carrer Esperança. La segona serà a la biblioteca i l'antic pavelló, que el concessionari haurà d'asfaltar, i tindrà bonificacions del 100% la primera mitja hora i del 60% la resta per als residents. I els treballadors també tindran descomptes. La tercera zona turística serà a l'avinguda Villa de Madrid i serà gratuïta pels treballadors de la zona. I finalment, hi haurà una quarta zona a Sant Francesc, que serà més cara que les altres.

També es crearà la zona groga (834 places), només a l'estiu també, que funcionarà amb identificació, i on només podran aparcar els vehicles que paguin l'impost de circulació a Blanes i serà així les 24 hores. Això es fa perquè els veïns de zones turístiques també puguin aparcar.

L'alcalde Josep Marigó, es va mostrar confiat en què les empreses que es presentin acabin pujant el cànon. "El que ofereixi més cànon guanyarà", va afirmar. A partir de la publicació hi haurà 15 dies per presentar les propostes i a finals de novembre, Blanes ja hauria de tenir el nou concessionari.