L'Ajuntament de Lloret de Mar vol fer una reforma totalment integral del mercat municipal i aconseguir que sigui un punt d'atracció turística més amb espais de degustació i molta més lluminositat. El projecte, però, serà a "mitjà o llarg termini", perquè ara mateix és inviable econòmicament, segons explica el regidor de Comerç, Jordi Orobitg. La idea principal és canviar tota la façana, fer-la de vidre, redistribuir les parades, integrar tot el comerç exterior i crear una zona de degustació que sigui un pol d'atracció.

Orobitg va destacar que prenen com a model els mercats de San Miguel i de San Antón de Madrid i la Boqueria de Barcelona, que tenen un fort component turístic. Tot i que va matisar que no volen que sigui només turístic. "El mercat de Madrid és molt car. No volem només aquest model. Volem que el mercat compleixi la seva funció d'abastir la població amb bons productes", va afirmar Orobitg.

En aquest sentit, el regidor explica que la idea del Govern és "fer una reforma integral de tot el mercat" i "canviar la façana perquè tingui més llum. Volem que sigui de vidre", va destacar Orobitg. També es canviaria la distribució interior del mercat, instal·lant les parades més al centre, de manera que "els usuaris poguessin envoltar les parades i passejar pel mig d'aquestes".

I la gran novetat seria la creació d'una gran zona de degustació de menjar, que servís de dinamització. En la part de degustació, el govern voldria que hi hagués parades que cuinessin els seus propis productes, com passa als mercats de Madrid, i els poguessin vendre frescos i també elaborats. I, a més, hi podria haver espais de restauració més convencionals.

Des del govern, doncs, treballen amb aquesta idea de remodelació integral perquè creuen que això permetria portar més gent al mercat municipal i fer que es generessin més ingressos.

"Per fer viable el projecte necessitaríem més espai, perquè també voldríem instal·lar aules de cuina i fomentar aquest sector", va afirmar Orobitg, que va afegir que per això es fa "necessari" ampliar l'espai del mercat amb el que actualment és la caserna de la policia local quan la nova estigui acabada. "Guanyaríem molt d'espai", va comentar el regidor. "Idees i ganes en tenim moltes, però ara mateix és inviable", va concloure Orobitg.

"Prova pilot"

El regidor de Comerç va explicar que el Govern ja tenia previst per aquest any fer una petita "prova pilot" de la zona de degustació. La idea era remodelar una zona interior, enderrocant algunes parets i creant un espai gran on poder fer la degustació. Es va preveure una partida de 44.000 euros al pressupost, però com que Lloret no es pot endeutar, han hagut de desistir. El que sí que s'ha fet, però, és cedir un espai de quatre parades a l'Associació de Paradistes, on s'ha creat un petit espai per a exposicions, un "cooking" -zona per a degustacions- i al tres campanyes, com sortejos de Nadal.

Finalment, va destacar que ara volen omplir les parades que hi ha buides i el 2014, quan acaben les concessions, prorrogar-les.