L'aeroport de Girona es va quedar ahir sense la connexió directa amb Madrid, després que a les 21.50h sortís el darrer vol cap a la capital de l'Estat. Uns minuts abans havia arribat l'últim des de Madrid. La decisió de Ryanair, que és la companyia que realitzava la connexió, es va anunciar el passat mes de juliol. Aena va informar que apujava les taxes de l'aeroport de Barajas i el Prat i la conseqüència va ser que l'aerolínia irlandesa cancel·lés alguns vols de les dues grans ciutats, entre els quals es trobava el Girona-Madrid. La majoria de passatgers que ahir pujaven a l'avió de Ryanair en destinació a la capital espanyola desconeixien que es tractava del darrer que feia el trajecte. "No ho sabia, però és una pena perquè és molt útil la connexió", afirmava Ramon Serrano, abans de pujar.

Tampoc coneixia la notícia Maria Luisa Arquero, que viu a Toledo i venia de visita a Girona a veure la seva cosina Maria. "És la primera vegada que venia, però com que és tan còmode, pensava agafar aquest avió més vegades", va explicar Maria Luisa Arquero. "Des de Barcelona no sabria ni venir", va confessar. L'acompanyava amb cotxe la seva cosina Maria. "Sempre que vénen els meus familiars els vinc a buscar a l'aeroport. És un moment. Ara, per mi anar a Barcelona és un caos i haig d'anar-hi amb tren", va explicar Maria, que va afegir que els de "Ryanair es passen una mica". "Aquest aeroport és seu i tenen connexions a tot arreu, què més volen?", es preguntava.

Un altre cas singular és el de la Maria Anaya, madrilenya, que tenia la intenció de tornar durant el dia d'avui, però es va veure obligada a agafar el vol per dissabte a la nit perquè no tenia més opció. "No hi havia vols disponibles i no sabia per què. Ara ja ho sé. No s'ha anunciat gaire que es deixava de fer aquest vol", va manifestar Anaya.

Independència

Per altra banda, el gironí Carles Herrero, que també era passatger del darrer vol fins a Madrid, va expressar que la solució a aquest tipus de decisions podria arribar amb la independència. "Quan Catalunya pugui pactar directament amb Ryanair i, sense tots els pals a les rodes que ens posa Aena, tot anirà molt millor", va comentar. "Aena sempre ens vol complicar la vida", va afegir. De tota manera, Herrero va destacar que és "molt important" que Girona tingui aquesta connexió amb Madrid. Va assegurar que no l'agafa molt habitualment, que és molt més còmode poder aterrar directament a Girona.

El darrer cas era el de Tito, un jove immigrant que viatjava a Madrid per arreglar els papers del seu fill. També desconeixia que fos el darrer vol. "No ho sabia i no sé com tornaré. Suposo que hauré d'acabar agafant algun autocar", va afirmar. En definitiva, la maledicció de Girona amb la seva connexió amb Madrid continua.