Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la previsió de pluges a partir d'aquesta tarda el mal estat de la mar al litoral central i de la Costa Brava, d'acord amb les darreres dades del Servei Meteorològic de Catalunya. A més, es pot superar el llindar d'intensitat de pluja amb registres superiors al vint litres per metre quadrat en mitja hora, des d'aquesta tarda fins aquest dimecres a la tarda. Les comarques més afectades seran les del litoral i prelitoral central així com també les de la demarcació de Girona.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempestes localment intenses i el vent bufarà amb ratxes fortes i cops puntualment molt forts.

Pel que fa a l'estat de la mar, el Servei Meteorològic de Catalunya informa de la previsió d'onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) a les comarques del litoral central fins al nord est del territori. L'onatge serà de component est.

La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.