La Federació de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va reclamar ahir als partits que es presenten a les properes eleccions del 25 de novembre que es faciliti la participació real de les famílies en l'educació dels seus fills perquè aquestes "deixin de ser un simple client del sistema educatiu". Per això, demana un pla de treball per aconseguir la implicació de les famílies en la tasca de millora de l'èxit escolar, amb accés per les AMPA a informació o la coordinació en les línies de treball amb els pares.

Segons afirmava en un comunicat, la federació ha traslladat les seves propostes educatives als diferents candidats polítics de les pròximes eleccions al Parlament, després del debat "Com volem que sigui l'educació del futur a Catalunya", celebrat dimarts a l'escola Fructuós Gelabert de Barcelona amb la participació dels diferents responsables educatius, entre els quals la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Les famílies exigeixen als candidats que incorporin l'educació en un lloc "prioritari" dels seus programes electorals, centrant-se a l'èxit escolar, la pobresa infantil i la relació entre sistema educatiu i productiu.

En aquest sentit, la federació d'AMPA posa l'accent sobre l'atenció a l'alumnat, amb unes ràtios de 25 alumnes en primària, 30 en secundària i 35 en batxillerat, amb prou plantilles per mantenir l'atenció específica a l'alumnat, i recuperant també la sisena hora a l'escola primària.

També es va aprofitar el comunicat per recordar que no s'han concedit ajudes "decisives" per a moltes famílies, ni beques de menjador ni de material escolar, recordant també que el més greu és que encara no s'han cobrat les del curs passat.