La comitiva judicial va decidir ahir posposar fins al proper 10 de gener el desnonament d'una família de la urbanització Lloret Residencial, que estava previst que es fes al matí. Desenes de veïns i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es van concentrar davant de la casa de l'Aurora, que no pot fer front als pagaments de la hipoteca des del 2008, per fer-li costat i intentar evitar el desnonament anunciat. En total, ara mateix l'Aurora deu uns 204.000 euros a Ibercaja, però no té ingressos, ja que l'única font de recursos que té és la pensió de la seva mare.

L'Aurora, els seus dos fills -de 3 i 11 anys- i la seva mare -que té 74 anys- han de viure actualment amb els 327 euros que rep aquesta darrera de la pensió de jubilació. Són els seus únics ingressos que tenen, perquè l'Aurora no troba feina i fa uns mesos que es va separar del seu marit. Per tot plegat, des de fa temps no poden fer front a la hipoteca que tenen amb Ibercaja, a qui deuen més de 200.000 euros. L'entitat bancària ja ha fet la subhasta de la casa i estava previst que ahir al matí es fes el desnonament de la família.

Segons va explicar l'advocada col·laboradora de la Plataforma, Gisela Carrasco, van al·legar davant de la comitiva judicial que es posposés el desnonament "emparant-se en la humanitat i la situació precària de la família". I la comitiva finalment va decidir que s'ajornava fins al proper 10 de gener. Durant aquest temps des de la Plataforma intentaran negociar amb les parts i buscar una solució a aquest cas.

El dimarts a la tarda, la mateixa Aurora ja havia presentat un escrit al jutjat de Blanes on adjuntava un informe de serveis socials de Vidreres, que és on van a l'escola els nens, sol·licitant la suspensió un mes del desnonament. Però no havia obtingut resposta encara. Carrasco va destacar que "el cas va arribar molt avançat a la Plataforma, amb la subhasta de la casa feta".

Per altra banda, la Plataforma va criticar l'actuació dels serveis socials de Lloret i, per contra, va agrair la tasca dels de Vidreres, ja que van ser aquests els que van fer l'informe descrivint la situació de l'Aurora. L'opinió és compartida per l'expresident de la urbanització, Rafael Furné, que també hi era: "L'Aurora va demanar ajuda als serveis socials de Lloret i li van dir que no sabien com ajudar-la". "És molt greu", va concloure.