El cap de llista del PPC per Girona, Enric Millo, va advertir ahir, durant una visita a la Fira del Cavall Hispanobretó de Puigcerdà, que "el separatisme de CiU deixa el sector agrari amb un futur incert i preocupant".

A més, Millo va afirmar que "en una Catalunya independent es perdrien les ajudes (europees) de la PAC, que actualment representen el 30% de les rendes agràries", afegint que "la independència faria perdre als agricultors catalans els 310 milions d'euros que Catalunya rep cada any de Fons Europeus Agrícoles".

El cap de llista del PP per Girona va explicar que "els ciutadans han de saber les conseqüències de la independència i, per més que el conseller Pelegrí faci veure que tot seguiria igual, sap que no és així". Per aquest motiu, va demanar al conseller "que actuï amb responsabilitat i lleialtat amb el sector agrícola i ramader i expliqui la veritat, que una Catalunya independent deixaria de pertànyer a la Unió Europea i els agricultors deixarien de rebre les ajudes de la PAC". Per a Millo, "per negociar amb Europa aquestes ajudes, és important la força d'Espanya, perquè això suma possibilitats d'èxit".

El líder popular, que abans de visitar la fira es va reunir amb un grup d'agricultors i ramaders de la zona, va assegirar que "molts agricultors ens han mostrat la seva preocupació per aquesta deriva separatista de CiU". Millo va dir que "no em sorprèn que CiU oblidi el que pot significar el seu projecte independentista per al sector agrari tenint en compte que el Govern d'Artur Mas no ha apostat en cap moment per aquest sector" -va afirmar.