La Federació d'Ensenyament de CCOO acusa el Departament que dirigeix Irene Rigau d'haver "empès l'educació pública de Catalunya a una situació insostenible" i denuncia que una comparativa amb el curs anterior mostra que en l'actual hi ha 2.619 llocs de treball menys.

Remetent-se a dades publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), CCOO afirma que la plantilla contractada pel Departament d'Ensenyament el curs 2011-2012 sumava 64.732 professionals -tenint en compte les escoles, els instituts, els diferents serveis educatius, la formació d'adults i l'Institut Obert de Catalunya (IOC)-, mentre que la de l'actual 2012-2013 és de 62.113.

D'acord amb aquestes mateixes dades, les majors reduccions s'han produït en els cossos de mestres d'educació Infantil i Primària -amb 1.519 llocs de treball menys- i el de professors de Secundària -amb una diferència de 1.038 places-; seguits d'una disminució de 65 llocs en els serveis educatius i de 3 a les escoles d'adults; mentre que es registren cinc places noves als instituts escola i una a l'IOC.

CCOO assegura que la Conselleria "ha intentat convèncer la ciutadania que aquesta destralada no afectarà a la qualitat de l'ensenyament públic", a més de voler-ho "disfressar de canvi de model pedagògic" més "eficient". Segons el sindicat, aquest "model" ha permès "l'acomiadament de milers de professionals i una devallada espectacular dels recursos per a l'educació".

D'altra banda, els representants sindicals també comparen la proporció entre el nombre d'alumnat i el de professorat des del curs 2009-2009, per argumentar que mentre que el primer no ha deixat de créixer el segon es va frenar el 2009-2010 per començar a baixar el curs passat i accentuar-se l'actual, amb un 4,04% menys.

La Federació d'Ensenyament de CCOO realitza aquestes valoracions alhora que anima el professorat a participar a la vaga general convocada per al proper dimecres 14 de novembre, amb el lema "que no ens prenguin el futur".

El sindicat alerta de la importància del que succeeixi el curs vinent i, per aquest motiu, demanen als partits polítics que concorreran a les properes eleccions autonòmiques que expliquin les seves intencions pel que fa a la plantilla del professorat.