El nou pla d'optimització energètica, impulsat per la regidoria de regidoria de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de CastellPlatja d'Aro, ha de permetre estalviar 31.000 euros l'any en concepte de despesa d'enllumenat públic gràcies a la reducció de 89.800 kW de potència instal·lada, que es tradueix en un estalvi de 281.500 kWh en una anualitat, segons ha informat l'Ajuntament. La campanya se centra bàsicament en l'apagada parcial de fanals situats en indrets on no hi ha habitatges, compaginant així l'estalvi amb la garantia del manteniment de la seguretat. Aquesta iniciativa està activa del 15 de setembre al 15 de juny, moment en que fruit de les característiques turístiques del municipi es recuperarà tot l'enllumenat.

Per implementar el pla s'han generat 31 espais d'actuació. En quinze d'aquests, l'acció es basa en l'apagada alterna de fanals, un sí un no (excepte en els trams on hi ha habitatges que es mantenen tots oberts), en vuit espais més la interrupció se centra en trams o fanals concrets, en un altre l'enllumenat es redueix a dues hores diàries, i en cinc espais l'apagada és total. Perquè els ciutadans puguin identificar ràpidament si un fanal que no està il·luminat forma part del pla d'optimització o no, i per tant si cal que avisi als serveis municipals d'una possible averia, s'han marcat amb un adhesiu de color verd amb la llegenda "E%", i s'ha creat un espai a la xarxa on es pot consultar sobre un mapa les zones afectades i cadascuna de les intervencions que s'hi fan.

Amb l'aplicació d'aquest pla d'optimització energètica l'Ajuntament fa un pas més en l'ambiental de les polítiques mediambientals. Aquest mateix any s'ha adherit a l'anomenat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per la Sostenibilitat, un nou mecanisme de participació ciutadana endegat per la Comissió Europa per la lluita contra l'escalfament global.