L'Ajuntament de Tossa aprovarà avui en el ple el pressupost per a 2013, que ascendeix a 11,4 milions d'euros, un 10,93% més que el de l'any passat, i que està desequilibrat a favor dels ingressos en 733.000 euros. En concret, els comptes preveuen uns ingressos de 12,1 milions d'euros, i les despeses pugen a 11,4 milions. L'objectiu del Govern municipal és equilibrar les finances municipals i, per això, presenta per segon any consecutiu un pressupost amb més ingressos que despeses. Cal recordar que el consistori es troba immers en el tercer Pla de Sanejament en cinc anys.

En el pressupost es destinarà 1.289.700 euros a inversions, però tan sols el 30% seran de fons propis de l'Ajuntament, ja que el 70% restant provenen del Pla Únic d'Obres i Serveis (41%); de les contribucions especials (18%); de la Diputació de Girona (7%) i de l'empresa privada (4%). Els principals projectes són una operació de millora del clavegueram i l'enllumenat de barris com Sa Gavarra o Mas Font (873.700 euros); les obres de dipòsit i ampliació de l'aigua regenerada (200.000 euros); millores a parcs infantils (50.000 euros); o millores a l'aire condicionat de la llar d'infants (45.000 euros).

Segons destaca el Govern municipal, fins ara, s'ha fet un esforç "per corregir" el dèficit municipal, que ascendia a 4,2 milions d'euros a finals de 2011. I afegeix que les mesures preses per l'actual govern han permès eixugar el dèficit en més de 2,5 milions d'euros i apropar les finances municipals a l'objectiu de l'estabilitat pressupostària. És per això que l'equip de govern es marca com a objectiu per al 2013 mantenir la política d'estalvi i continuar amb la millora de la gestió dels ingressos, per aconseguir "el més aviat possible" l'equilibri dels comptes.

L'alcaldessa Gisela Saladich va destacar que estan "fent els deures" i que "la prioritat és fomentar l'economia local i potenciar el teixit empresarial i industrial i, per tant, donar suport a empreses, comerços i emprenedors per generar riquesa i llocs de treball". Saladich va assenyalar, a més, que es mantenen la majoria de serveis, tot i que l'esforç municipal se centra a estalviar despeses. En aquest sentit, va afegir que les despeses de personal s'han reduït en més de 90.000 euros respecte a l'any 2012, i recorda que l'any 2012 ja es van reduir en més de 325.000 euros respecte al 2011.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, va afirmar: "A mesura que equilibrem el pressupost i reduïm el dèficit heretat, podrem plantejar rebaixes dels impostos per a propers exercicis".