L'equip de govern de Tossa de Mar (TU i PSC) va aprovar ahir en solitari el nou pressupost que regirà les arques municipals l'any vinent, i que s'incrementa al voltant de l'11% respecte l'actual. El compte ascendeix fins als 11,4 milions d'euros, i prop d'1,3 milions es destinaran a inversions. A més, com a xifres destacades hi ha que es preveuen 733.200 euros més d'ingressos que de despeses i que la despesa en personal s'ha reduït en

90.000 euros.

Uns números, però, que no contenten el grup municipal de CiU, sinó ben al contrari. L'exalcaldessa Imma Colom va destacar que és un pressupost que manté la política de creixement sostingut de la despesa iniciada per l'actual govern i, a més, va afirmar que hi votaven en contra perquè en aquest compte es pot veure com es consolida l'augment exponencial de l'IBI, en més del 50%, cosa que va en contra de les recomanacions d'Espanya, així com de la Comunitat Europea. I també, segons Colom, amb aquest pressupost s'infringeix el pla d'ajust que va aprovar Tossa aquest mateix any.

Colom també va recordar que si l'actual compte es compara amb l'últim que va aprovar el seu govern l'any 2010 hi ha un increment de la despesa del voltant del 21,5%, i, a més, puja el capítol de compra de béns i immobles amb més de mig milió d'euros.

Amb això, per a Colom les promeses d'austeritat de Gisela Saladich no s'han complert, sinó al contrari, i va titllar el compte de "desnivellat i inflat", i fet "amb numeros ficticis". L'edil de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals (TU), va defensar el pressupost i va acusar CIU de mentir amb el tema de la pujada de les despeses. Va justificar-ho dient que s'ha rebaixat el capítol de personal i béns i serveis, i va defensar l'augment en inversions dient que s'hi destinen 1,3 milions "perquè el poble avanci". La cap de CiU va criticar un punt del pressupost que va escalfar el ple, com és, al seu parer, "que no es prioritzi la promoció turística, amb una partida només de 106.000 euros, quan és molt important per generar recursos per a gent de Tossa i de fora". I va lamentar que per promocionar el comerç només hi destinen 6.000 euros.

La regidora va criticar CIU i va recordar que quan governaven l'any 2008 s'hi van destinar 110.000 euros, i el 2009, uns 106.000. I va assegurar que el turisme és una prioritat del govern, tot afegint que la participacio ciutadana també es un dels pilars de l'executiu, i que esperen que al proper pressupost hi hagi participació ciutadana. Colom, en canvi, ho va criticar dient que la setmana vinent preveuen fer una xerrada pública sobre ordenances i pressupost, quan ja han estat aprovats i sense comptar amb la gent. Pujals va respondre-li que CiU no havia fet mai això i la cap de CIU va recordar-li que sí, quan van presentar una auditoria sobre l'estat econòmic.

Des del PSC, la portaveu, Anna Gata, va instar CiU a presentar propostes en forma d'al·legacions i va assegurar que és un compte amb contenció de la despesa. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor del govern i el contrari de l'oposició.