Dipsalut ha editat un manual amb claus per garantir la seguretat alimentària. El llibre Ho fem bé? Ho hem de fer bé! Bones pràctiques per garantir aliments segurs recull les pautes bàsiques que cal seguir per tal d'evitar toxinfeccions alimentàries i assolir uns alts nivells de seguretat dels aliments. Aquestes normes es mostren en dibuixos, per tal de saltar barreres idiomàtiques i facilitar una millor comprensió. L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proporciona aquesta guia als ajuntaments de les comarques gironines per tal que la distribueixin entre els responsables dels establiments de comerç minorista i de restauració.

Un dels àmbits de treball de Dipsalut és el de la seguretat alimentària. A més de cursos gratuïts per a manipuladors d'aliments, l'Organisme ofereix suport tècnic, assessorament i materials divulga?tius als ajuntaments de les comarques gironines per tal que puguin desenvolupar idòniament les seves competències pel que fa al control de la higiene i la seguretat dels aliments en els establiments minoristes del seu terme municipal.

El llibre, doncs, pretén ser una eina de treball per al sector minorista d'alimentació, que reforci els coneixements dels manipuladors d'aliments. Alhora vol servir de suport als ajuntaments en les seves competències de gestió dels riscos per a la salut derivats dels aliments.

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona facilita gratuïtament exemplars ?d'aquesta guia als consistoris de les ?comarques gironines i els anima a repartir-los entre els responsables dels establiments de comerç ?minorista i de restauració. Se n'han editat 3.000 unitats en format ?paper i 1.000 més, en CD.