L'Ajuntament de Ripoll ha comissat la garantia que l'empresa Vima Obres i Serveis SL tenia dipositada amb un aval de 48.752 euros a través d'un dictamen que es va aprovar en el darrer ple municipal, després que s'hagin detectat diverses patologies al nou pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, que va ser inaugurat fa poc més d'un any.

Entre les patologies que s'han detectat, l'Ajuntament ha relatat deficiències en la il·luminació exterior i a la zona de gimnàs, la deficiència en el funcionament de la megafonia, la regulació de l'aigua de la zona de spa, a la porta d'accés a la zona d'aigües, als diferencials de les piscines spa així com de les taques que s'han trobat en el paviment del passadís. En els darrers mesos, el consistori ripollès ha reclamat que es reparessin aquestes deficiències però no ha obtingut resposta per part de l'empresa Vima. Davant d'aquesta manca de comunicació, l'equip de govern ha decidit executar aquesta garantia.

A més, durant el darrer ple municipal, l'exregidor d'Esports, Ramon Serra, va demanar a l'equip de govern que s'incloguessin en les reclamacions que es facin a l'empresa per les reparacions les fortes pudors de clavegueram que se senten al passadís del pavelló. Segons va explicar Serra, "si no es resol ara en uns anys seran insuportables".

L'empresa executora de les ?obres del pavelló disposa ara de quinze dies perquè el director de l'obra redacti un informe sobre l'estat actual de la infraestructura, i a partir d'aquí es decidirà qui es fa càrrec de les reparacions que s'han d'efectuar.

Inaugurat al 2011

El pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès es va inaugurar al febrer del 2011, i és conegut amb el nom de l'Avellaneda, per la seva ubicació en l'indret del mateix nom al municipi de Ripoll, molt a la vora de la ronda de Mas d'en Bosch.

D'ençà de la posada en marxa, aquest edifici és l'escenari habitual dels partits dels equips municipals en esports com el bàsquet i el futbol-sala, mentre que al pavelló municipal s'hi concentren sobretot les activitats dels equips d'hoquei patins i el patinatge.

La posada en funcionament d'aquest nou pavelló ha servit per alleugerir l'activitat que fins aleshores es concentrava en un únic pavelló al municipi i que sovint quedava congestionada.