Un Jutjat de Figueres ha condemnat a l'acusat de deixar un home en coma a la zona dels Arcs d'Empuriabrava a pagar 500 euros en concepte de compensació pel dany moral ocasionat a la imatge del sector de l'oci nocturn. Segons la federació del sector FECASARM, es tracta d'una sentència pionera que havien sol·licitat en múltiples ocasions i que destinaran a una campanya de conscienciació per evitar accions violentes a la zona. L'acusat, de nacionalitat francesa, ha estat també condemnat a dos anys de presó i a pagar 16.450 euros a la víctima, a banda de la quantitat que es determini per seqüeles a través d'un examen forense.

La sentència es va dictar de viva veu després que el Ministeri Fiscal, l'Acusació particular i popular i la defensa de l'acusat arribéssin a un acord. El secretari general de la federació, Joaquim Boadas, que a la vegada ha exercit d'advocat de la víctima, assegura que és un dictamen únic a l'Estat espanyol ja que per primera vegada un jutjat condemna a una persona a pagar a la patronal de l'oci nocturn -FECASARM i l'Associació de Locals d'Oci Nocturn de Castelló d'Empúries- per perjudicis a la imatge. "Esperem que això serveixi d'escarment per a l'autor dels fets així com de mesura dissuasòria per a aquells que es pensin que emprar la violència en espais d'oci nocturn és gratuït", va assegurar ahir a la sortida del judici. Precisament, amb aquests diners és amb els que es planteja contribuir a una campanya per a evitar aquest tipus d'actes a les zones de nit.

El cas es remunta a l'octubre del 2005 quan la víctima -que va quedar en coma unes hores- estava amb uns amics i mentre conversaven amb unes noies que els havien demanat tabac, l'acusat s'hi va dirigir i la va ventar un cop al cap amb un objecte contundent i li va seguir donant cops a la cara i al cos fins que un amic de la víctima s'hi va posar a sobre per protegir-lo. Per a tot això, la federació reclamava inicialment cinc anys de presó i una indemnització de 47.000 euros en concepte d'indeminització que, finalment, amb l'acord s'han rebaixat.