L'ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebaixat el preu del sòl industrial al polígon industrial de Mas Llorenç per segona vegada en tres anys i el situa en gairebé la meitat del preu de sortida que tenia el 2009. El ple va aprovar ahir la baixada del preu de sortida del metre quadrat, que se situa ara en els 160 euros.

Una "lleu rebaixa", segons l'alcalde de Santa Coloma Antoni Solà (CiU) si es compara amb el preu que van posar-hi aquest gener, que era de 180 euros al metre quadrat però que el situa en un 46,67% menys respecte al 2009, quan el mateix sòl del polígon era de 300 euros metre quadrat.

L'equip de govern (CiU i PSC) va defensar ahir la decisió i segons l'alcalde aquesta s'ha pres per donar sortida als terrenys que té l'ajuntament en aquesta zona industrial i sobretot, per incentivar la instal·lació d'empreses en aquest espai de la població. Aquesta, va relatar, és una de les noves facilitats que posa el consistori a aquells empresaris instal·lats en aquest polígon de Santa Coloma, on el consistori hi té dues finques.

L'àrea industrial es troba a l'entrada del municipi procedint de Sils i els solars que són de propietat municipal tenen una extensió de 19.000 metres quadrats i es poden vendre amb parcel·les mínimes de 2.000 metres quadrats cadascuna.

Facilitats de pagament

El canvi de preu es suma també a les facilitats de pagament, que com va recordar el batlle ja es van aprovar a inicis d'any. I és que si es ven una parcel·la l'Ajuntament dóna cinc anys de carència durant les quals no hauran d'efectuar cap pagament. I per tant, s'estableix que l'abonament dels diners es farà en cinc anualitats d'igual import a partir del sisè any natural següent al de l'adjudicació del contracte.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i també els de Colomencs, Esquerra, PP i l'abstenció de la CUP. El regidor de la CUP, Eloi Ginestà, que va explicar que s'abstenia per falta d'informació perquè desconeix quin tipus d'empresa es vol instal·lar en aquest solar ni quants llocs de treball es generarien. L'alcalde va lamentar la posició de la CUP i va dir al regidor que hi ha empreses interessades però que en cap cas han baixat el preu per regalar els terrenys. Des d'ERC, la regidora Carme Dilmé, va instar l'Ajuntament a fer difusió de la venda d'aquestes parcel·les. En el ple d'ahir també es va aprovar el mapa acústic del municipi així com una nova ordenança de sorolls que, segons l'alcalde, és una actualització del text actual.