L'Ajuntament de Roses ha instal·lat pantalles protectores de lona a les platges per tal de reduir l'efecte que causen les llevantades sobre sorra. Les lones s'han col·locat al llarg de la platja en paral·lel al passeig marítim tenint en compte la direcció del vent per tal que no desplaci la sorra.

Les pantalles se situaran a la platja Nova i la platja de la Punta. Els elements protectors es van començar a instal·lar la setmana passada i formen part d'una actuació que s'emmarca en el programa de preservació de les platges urbanes del municipi.

Són diferents punts de Roses que pateixen, sobretot durant l'hivern, l'efecte dels temporals sobre l'espai de sorra de la platja reduint-lo. La platja Nova i de la Punta han vist incrementat l'efecte dels llevants després de la construcció del moll del port. Des de fa anys són motiu de polèmica i abans de l'estiu es planteja si es reposa la sorra o no s'hi intervé. Durant uns anys, per iniciativa del llavors regidor d'ICV Joan Esteve Danés es va deixar d'actuar-hi. Ara s'ha optat per aquesta actuació per intentar reduir l'efecte del temporal.