L'Ajuntament de Banyoles va informar ahir que la barca Tirona ha portat a fer la volta a l'estany 7.122 turistes durant els seus primers tres mesos de funcionament. El servei es va posar en marxa el passat 14 d'agost, i durant els primers deu dies ja va arribar als 1.900 usuaris. Segons les dades que va oferir el consistori banyolí, el primer mes de funcionament va ser el que més turistes va passejar la Tirona, coincidint amb el bon temps i la calor estival, amb un total de 3.900 visites, fet que suposa un 55% dels clients que ha tingut el servei fins ara.

El punt de sortida i d'arribada de la barca és l'oficina de turisme de Banyoles i els horaris de sortida són cada hora de les deu del matí fins a les set de la tarda. El preu d'un viatge amb la Tirona és de set euros, tot i que hi ha diferents descomptes que es poden consultar a la taquilla.

L'Ajuntament de Banyoles va decidir reobrir aquest servei turístic a l'agost després que l'últim vehicle d'aquest tipus, l'Anna, fes l'últim passeig l'any 2010.