L'Ajuntament de Sils ha tancat les dutxes de l'edifici de primària de l'escola Jacint Verdaguer després que s'hi hagi detectat la presència de legionel·la. Malgrat que no hi ha cap infectat pel bacteri, els protocols marquen s'ha de clausurar aquest espai tal com va aconsellar l'ens de la Diputació de Girona, Dipsalut, a l'Ajuntament.

Un control realitzat aquest dimecres va permetre detectar la presència de legionel·la a les dutxes de l'escola i llavors, en ser informat el Dipsalut va engegar un protocol. Tot i la presència d'aquest bacteri en aquest espai de l'ala de primària de l'escola de Sils, es pot fer ús de l'aigua amb normalitat a tot el centre excepte a les dutxes.

Aquest mateix missatge és el que va fer arribar la direcció de l'escola als pares i mares dels alumnes del col·legi de Sils a través d'un correu electrònic dimecres a la tarda així com també de viva veu en sortir els nens que hi havia a l'escola, que dimecres van ser menys de l'habitual per la vaga general. A més, l'escola també va penjar cartells amb la informació al centre per tal d'avisar tothom del què ha passat i com se solucionarà.

De fet, es preveia que ahir es procediria a fer el tractament de desinfecció de l'aigua, explica l'alcalde de Sils Martí Nogué (IdS). Però finalment, l'ens de protecció de la salut de la Diputació de Girona va decidir potsposar-lo fins dissabte, per seguretat. I és que el tractament consistirà a injectar més clor del què es posa actualment a l'aigua i solucionar la presència d'aquest bacteri.

I això, afegeix l'alcalde, implica la clausura de totes les aixetes que hi ha al centre escolar, un fet que no es pot garantir al cent per cent, diu el batlle, si hi ha els alumnes que es troben al centre i que per casualitat n'obrissin alguna tot i estar clausurades. Dissabte per tant es farà el tractament del clor a l'aigua i amb les dutxes es podran reobrir, amb tota probabilitat a partir de dilluns, assegura Nogué. També afirma que no s'ha de crear alarmisme pels fets, ja que sortosament s'ha detectat i la legionel·la no ha afectat ningú.

Pel que fa al focus, tot indica diu el batlle que estaria situat a les canonades de l'àrea de les dutxes, si bé seran els tècnics de l'ens Dipsalut que conclouran. Aquestes dutxes de l'escola es van instal·lar tot just el mes de setembre d'aquest any, quan es van realitzar obres de nova construcció en aquesta ala de l'escola Jacint Verdaguer que acull els alumnes de primària de Sils.