La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha presentant al·legacions al plec de clàusules del concurs per a la gestió dels menjadors escolars de la Selva que va aprovar en ple el Consell comarcal de la Selva aquest octubre.

El president de la Fapac Jaume Soler afirma que han pres aquesta decisió després de parlar-ne amb pares i mares de la comarca així com les Associacions de Pares i d'Alumnes (Ampa) dels centres escolars i veure que el què preveu el concurs "no és allò que havíem parlat que seria amb el departament d'Ensenyament al seu dia".

I és que un dels punts que critiquen en les al·legacions és la durada de la concessió del concurs de menjador que al seu parer és massa llarga i més, diu Soler, després de les experiències amb aquest servei a la comarca que van culminar amb la polèmica a l'escola de Vilobí d'Onyar i on finalment, Ensenyament s'ha fet càrrec de la gestió del menjador escolar.

Per la Fapac es considera que el concurs no és com havia de ser perquè només va dirigit a la una sola empresa quan en canvi, destaca el president de la Fapac "des d'Ensenyament s'havia dit que es dividiria la comarca amb zones i hi treballarien diferents empreses", un fet però que no es contempla les bases que ha elaborat el Consell comarcal de la Selva. Per això, diu Soler es considera que el concurs "està gairebé fet a mida per a una sola empresa" cosa que al seu parer pot provocar que si hi ha queixes en una escola i es vulgui canviar de sistema de gestió o bé no es pugui fer i si es fa, que s'hagi de pagar una indemnització a l'empresa.

En l'actualitat la gestió del menjador escolar es troba a mans de l'empresa Scolarest amb contracte prorrogat des de fa anys. Una empresa que ha estat focus de polèmica per part d'alguna Ampa de la Selva i que porta la majoria d'escoles de la comarca. Les bases del nou concurs es van aprovar aquest octubre i aquesta setmana la Fapac hi ha presentat unes al·legacions que esperen que es considerin al Consell.