A Sayon Kourouma no només se l'acusa de la mort del masover de Vilobí d'Onyar, Josep Sais Salichs, sinó també de la violació d'una prostituta de la zona durant l'estiu de 2011, i quan el passat 29 d'octubre va tenir lloc la seva declaració indagatòria -prèvia a l'auto de processament-, el seu advocat, Óscar Álvarez Gómez, va ser informat que no s'havia practicat la primera diligència que va reclamar perquè no s'havia trobat el mòbil de l'acusat. A la seva memòria hi haurien d'aparèixer fotografies de l'acusat i la prostituta en situació amistosa. I on és el telèfon? Se suposa que al centre penitenciari, amb la resta d'efectes personals que se li van confiscar a l'acusat.

Fa un any de la denúncia. Un any que s'ha començat a instruir el cas i un any que van començar-se a sol·licitar les proves. I ha passat un any i ningú ha notificat a l'advocat de l'acusat que el telèfon del seu patrocinat no es trobava entre els objectes intervinguts per la policia i, en conseqüència, resultava impossible obtenir les esmentades fotografies, peça fonamental per sostenir la innocència del seu client.

Va ser durant la mateixa declaració indagatòria que al lletrat se li va especificar que durant el mes de febrer es va determinar que el mòbil no figurava en la relació d'objectes intervinguts però ningú li ho va notificar. Per aquesta raó no va dubtar aquella mateixa tarda a remetre un escrit al Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma en què no només demanava que es realitzés la diligència sinó que amenaçava també amb sol·licitar la nul·litat de les actuacions per aquest assumpte. La petició també feia referència a la possibilitat que el telèfon mòbil es trobés en el centre penitenciari. Al dia següent, al lletrat se li notificava que s'acceptava la seva petició.

L'acusat es reafirma

Durant la declaració indagatòria l'acusat es va ratificar en el que sempre ha sostingut respecte d'aquest assumpte: sí va mantenir relacions sexuals amb la prostituta, però van ser totes consentides i pagades pel masover.

En la seva denúncia, la meretriu va assegurar que Kourouma li va posar un ganivet al coll, la va estirar a terra i la va violar sense utilitzar preservatiu.