El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha interposat una denúncia davant els Mossos d´Esquadra assegurant que l´està extorquint una assessora de l´ens, Minerva Amador, qui l´acusa d´haver-la assetjada sexualment durant el sopar d´inici de campanya electoral el 8 de novembre passat. L´endemà, Amador va enviar un missatge a tots els membres de la formació democratacristiana comunicant la seva renúncia a tots els seus càrrecs «per problemes laborals greus que m´impulsen a prendre una decisió d´aquest tipus». Torramadé no ha volgut fer declaracions més enllà de negar taxativament l´assetjament sexual.

La denúncia del també president d´Unió a les comarques de Girona es va interposar el passat divendres, 16 de novembre. En la mateixa, descriu que l´assessora de la Diputació va sol·licitar-li 50.ooo euros a canvi de mantenir silenci i no denunciar el presumpte assetjament sexual del que hauria estat víctima durant el sopar, al qual van assistir-hi també regidors del grup municipal de CiU a l´Ajuntament de Salt.

El mateix divendres que Torramadé va denunciar Minerva Amador, aquesta es va reunir amb un funcionari de la Diputació i un assessor d´Unió al restaurant del Club de Tir Olímpic on l´advocat de Minerva Amador va presentar el document que havia redactat per tal de formalitzar un acord i percebre els 50.000 euros a canvi del silenci de l´assessora.

Més informació a «Orbyt» i a l'edició en paper de Diari de Girona