Uns preus més raonables als centres sanitaris privats. Aquest és el principal suggeriment que farien els prop de 300 gironins que van participar en una enquesta de la Clínica Bofill sobre sanitat pública i privada al Gironès, a l'hora de millorar l'àmbit privat de la salut. El 36% dels usuaris preguntats apostaria per uns preus més econòmics mentre que un 11% ho faria per una millor "humanitat"; un 4% la rapidesa; un 11% no té cap queixa i un 22% van preferir no donar la seva opinió.

Els resultats del complet qüestionari posen de manifest que la meitat d'enquestats no disposa d'assistència sanitària privada. D'aquests, un 57% no veu convenient fer-se'n una, mentre que el 43% sí que ho creu. En aquest últim cas, el motiu principal pel qual els pacients es donarien d'alta una mútua és per tenir una millor i més ràpida atenció. Tanmateix, un 24% apunta directament a la "deficiència" del sistema sanitari públic com la raó principal per la qual es passarien al sector privat.

L'enquesta també incloïa valoracions sobre els hospitals i centres sanitaris públics. Reduir llistes d'espera (un reclam del 22%) i una major rapidesa (24%) són els grans suggeriments dels usuaris per millorar o canviar el sistema públic. La "humanitat" (16%) i l'atenció al pacient (11%) o més especialistes (5% ) també es tenen en compte.

Precisament, el sondeig de Clínica Bofill posa de manifest que la majoria de pacients enquestats (un 55%) troba "molt important" els aspectes "humans" de la medicina, tant pública com privada, mentre que un 43% veu "poc important" que un hospital tingui equips tècnics d'última tecnologia.

L'enquesta va posar la lupa als diferents centres sanitaris de la ciutat de Girona, i els usuaris van triar l'hospital Trueta com el més conegut i ben valorat, seguit pel Santa Caterina, Clínica Girona i Clínica Bofill. Pel que fa a les mútues i companyies d'assegurances, es va subratllar l'alt grau de fidelitat dels enquestats, molts d'ells perquè desconeixen els aspectes negatius de la seva companyia.

L'enquesta es va presentar en el marc d'una jornada organitzada per la Clínica Bofill i l'Associació Catalana d'Entitats de la Salut (ACES), l'entitat empresarial que agrupa els centres sanitaris privats. El gerent d'ACES, Lluís Monset, va reivindicar la importància de les mútues i de les empreses de la sanitat privada en la societat actual. En aquest sentit, va instar els professionals del sector privat a prendre la iniciativa i aprofitar "aquesta època engrescadora" per recuperar el lideratge i incloure les mútues i assegurances en el mapa sanitari del futur.