La Guàrdia Civil van detenir dilluns passat a Empuriabrava un home a qui se'l relaciona amb una organització francesa dedicada a cometre atracaments amb armes de foc. El detingut, V.L. de 29 anys i de nacionalitat francesa, era considerat per les autoritats franceses extremadament violent i perillós i ha estat traslladat fins a les dependències de l'Audiència Nacional per iniciar la seva extradició a França. Les autoritats d'aquest país el buscaven després d'evadir-se d'un hospital penitenciari on estava ingressat per cometre per cometre atracaments a mà armada, un d'aquests a Niça (França) on va disparar amb un fúsil Kalavnikoh contra una patrulla de policia francesa durant la fugida.

Després de ser detingut per la policia francesa va ser ingressat a la presó, des d'on se'l va traslladar per motius mèdics a un hospital penitenciari on amb ajuda de dos còmplices va aconseguir fugir a l'estiu del 2011.

Davant la possibilitat que hagués fugit a Espanya, els agents de la Guàrdia Civil de Girona van començar a realitzar indagacions per la possibilitat que s'hagués amagat en algun indret de la demarcació. Després d'una llarga investigació van poder situar-ho a la zona d'Empuriabrava, on es van disposar serveis tendents a la seva localització.

Les investigacions es van centrar en una persona que per les característiques físiques facilitades per les autoritats franceses en relació a altura, edat, complexió, ètnia, etc. podria correspondre's amb l'individu que es va escapar de la presó, per la qual cosa la nit de dilluns passat els agents el van interceptar a la sortida d'un local d'oci d'Empuriabrava per procedir a la seva identificació.

En aquell moment anava acompanyat d'una dona i es va identificar als agents amb un permís de conduir francès a nom d'I.V.. Davant el dubte sobre la seva identitat va ser traslladat fins a les dependències policials per procedir a la seva identificació mitjançant empremtes dactilars, que una vegada comparades amb les que van facilitar les autoritats franceses, van constatar que la seva veritable identitat és V.L, de 29 anys d'edat, després que la documentació presentada era la del seu germà.

Posteriorment i amb autorització judicial es va procedir al registre del seu domicili, on es va trobar diversa munició, una caixa d'una pistola amb utensilis de neteja, estoigs de joieria, una màquina per comptabilitzar bitllets, un permís de conduir romanès falsificat i una carta d'identitat de Romania també falsificada.

El detingut, considerat per les autoritats franceses com extremadament violent i perillós, va ser traslladat fins a les dependències de l'Audiència Nacional per iniciar la seva extradició a França.