L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir el nou plec de clàusules que ha regir el concurs sobre la gestió de les zones blaves al municipi però es va trobar amb forts retrets de dos grups: ICV-EUiA i el PP. I és que des del grup liderat per Joan Salmerón (ICV-EUiA), el regidor de l'oposició va destacar que s'estava aprovant un tercer concurs "a mida perquè arriba finals d'any i cal aprovar el pla d'ajust" en referència a la possibilitat que sigui l'empresa SABA -actual gestora de l'aparcament soterrat- qui s'emporti el concurs.

Des del PP, el regidor Salvador Tordera també va lamentar la decisió de l'equip de govern liderat per l'alcalde Josep Marigó (PSC) i va assegurar que amb l'actual concurs com també els precedents quan s'ha intentat adjudicar la gestió de les zones blaves, el què està fent l'ajuntament és "hipotecar el poble". Tant el grup municipal d'ICV-EuiA com el del PP van defensar que la gestió d'aquestes places de pagament es portés a terme des de l'Ajuntament i no es passés a mans privades.

El nou concurs s'ha hagut de fer perquè el què es va convocar l'octubre ha quedat desert després que l'única empresa que s'hi va presentar posés unes condicions que no es podien acceptar. Com va ressaltar ahir l'alcalde Josep Marigó en el nou plec de clàusules només hi ha dues coses diferents a l'anterior i és que s'amplia fins als 10 anys la concessió de la gestió quan a l'anterior es preveia de vuit anys més dos de pròrroga. I després, la quantitat del cànon també varia ja que passa dels 1,5 als 1,6 milions d'euros.

Pel que fa al tipus de concurs, l'alcalde va ser taxatiu i va assegurar que s'ha fet de forma "transparent i pública" i que "no és fet a mida". També va dir que s'ha fet "intentant reduir al màxim rendiment possible" i va ressaltar que a més de mantenir-se els actuals llocs de treball se'n generaran de nous al ampliar-se les àrees amb zones blaves a Blanes. Un punt que va destacar el portaveu de CiU Joaquim Torrecillas que va mostrar-se en tot moment a favor del nou concurs perquè "cal complir amb el pla d'ajust". I també va ressaltar que no només es queda amb el cànon el què guanyarà Blanes i llocs de trebal sinó també millores com ara l'asfaltatge de les zones de parquing a l'antic pavelló, entre d'altres. I també es va mostrar sorprès que el PP defensés un servei públic.

El portaveu d'ICV-EUiA també va fer incidència en el fet que cal complir amb el pla d'ajust i la situació econòmica de l'Ajuntament de Blanes però va instar l'equip de govern del PSC a plantar-se i reclamar un nou sistema de finançament per als ens locals i a mantenir els actuals llocs de treball i va posar en dubte que se'n generin de nous, com a molt un, va dir. Un nou finançament és un tema amb el què el grup d'ICV-EUiA va concidir amb l'alcalde però segons Marigó "ara és hora no només de paraules sinó que hem de pagar proveïdors i aquests poder treballar". Pel que fa a la crítica rebuda per part del PP sobre hipotecar el futur del poble, l'alcalde va assegurar que "ja s'està hipotecat del passat i el què volem es posar en ordre les coses i no és pas fàcil".

Des del PP a més Tordera va ressaltar que l'actual gestora de l'aparcament soterrat del passeig, l'empresa SABA a qui PP i ICV veuen com a futura gestiora de zones blaves és "l'aparcament més rendible per aquesta emprsa després del de la plaça de Catalunya de Barcelona, amb això el què fem és hipotecar el poble". El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC i CIU i els contraris del PP i ICV.