Els càlculs de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per reobrir el pas pel tram de litoral que es troba dins de la finca del Club de Mar són que es podria executar passat aquest Nadal. Dins d'aquest període, es complirien els terminis de l'ordre de reobertura de la Direcció General d'Ordenació de Territori i Urbanisme de la Generalitat; el termini perquè Turispania SA, la societat gestora del Club de Mar, ?exe?cutés la reobertura; i, llavors, l'actuació subsidiària de l'Ajuntament ganxó. En aquest supòsit, es dóna per fet que la societat gestora del Club de Mar no executarà l'ordre de reobertura d'aquest pas per la zona marítimo-terrestre. Si ho executa Turispania, lògicament el plaç s'escurçarà. Per la seva banda, el grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Alternativa s'ha congratulat de la denegació de les mesures cautelars sol·licitades per Turispania per suspendre l'execució de reobertura ordenada per la Generalitat i confia que "aquest sigui el principi del final del procés", ha manifestat el seu portaveu, Jesús Fernández. Encara hi ha un recurs interposat per Turispania pendent de resoldre.

El grup ecosocialista s'ha postulat per la reobertura d'aquest pas, que entén que hauria de ser públic, com així ho va determinar la Generalitat. A més, la seva lluita per aquest tema ha estat constant. Jesús Fernández va assegurar que "no només volíem el mur (de Can Rius) a terra, sinó també recuperar el camí de ronda". Davant la resolució judicial que no concedeix les mesures cautelars sol·licitades per Turispania, el regidor d'ICV-EA demana a la Generalitat que l'import de la multa que es va aplicar (4.416 euros) es destini per les obres de millora del camí.

Finalment, Fernández ha volgut subratllar que "l'esforç i l'empenta d'ICV-EA ha estat clau per aquest enderroc" i ha llançat un nou missatge als gestors del Club de Mar: "No volem crear un conflicte amb Turispania, però han d'entendre que han gaudit d'uns privilegis que no es corresponen a un estat europeu de dret en ple segle XXI". En aquest cas, la Generalitat va pronunciar-se a favor de la reobertura del pas ja que entén que hi ha un "incompliment de les condicions de la concessió d'ocupació de l'edifici Club de Mar" pel tancament de l'accés públic de la costa.

En la resolució judicial que denega les mesures cautelars, el jutjat contenciós administratiu 11 de Barcelona diu que la documentació que va avaluar mostra que els tancaments de l'accés públic "sí són un obstacle per a la vigilància del litoral (...). Aquests tancaments incideixen (...) en la utilització del domini públic marítimo-terrestre; més exactament, dels principis que inspiren la normativa de costes i la utilització pública dels recursos naturals que no són merament un dret de pas, sinó també de l'estància, el passeig, la protecció ambiental...".