La permanent intercomarcal d'Unió de Girona va evitar pronunciar-se ahir sobre els pressumpte assetjament sexual del president de la Diputació, Jaume Torramadé, vers una assessora de la corporació ni tampoc de la presumpta extorsió d'aquesta respecte el primer. Es va limitar a considerar-ho qüestions de "caràcter privat i personal" i anuncia que "proposarà" obrir una investigació per esclarir els fets.

La polseguera que s'ha aixecat en fer-se públics els presumptes casos d'extorsió i assetjament sexual entre el president de la Diputació, Jaume Torramadé, i una assessora de la corporació provincial, Minerva Amador, va obligar ahir a la permanent intercomarcal de Girona d'Unió Democràtica de Catalunya a mantenir una intensa reunió i debatre el seu posicionament al respecte. La formació, que va anunciar l'emissió d'un comunicat a primera hora del matí però no el va tenir llest fins al vespre, va optar pel tacticisme a l'evitar pronunciar-se sobre l'assumpte i reduir-lo a qüestions de "caràcter privat i personal".

La permanent intercomarcal va passar de puntetes pel cas escudant-se en el fet que l'assumpte "està en mans dels Tribunals" i Unió resta "a l'espera de l'evolució de les actuacions judicials que se'n desprenguin". Tanmateix, va indicar que durant la propera executiva intercomarcal "es proposarà" l'obertura d'un procediment intern per tal d'esclarir els fets, ja que les persones implicades ostenten càrrecs dins el partit, si bé és cert que Minerva Amador va enviar un missatge a tots els memebres de la formació comunicant la seva renúncia a totes les seves responsabilitats "per problemes laborals greus".

Més informació a Orbyt i a l'edició en paper de Diari de Girona