Càritas Diocesana de Girona planteja la possibilitat de fer un regal atípic i, al mateix temps, contribuir a donar feina a persones que es troben en una situació especialment vulnerable. Aquesta és la proposta d'una tarja regal intercanviable per un servei de neteja, que es pot adquirir a través de la seva empresa d'inserció laboral Economia Solidària (Ecosol).

Aquesta campanya arriba a les portes de l'època de regals per excel·lència, les festes de Nadal, i ho fa amb la intenció d'implantar-se de cara a l'any vinent. Càritas la presenta com un "Xec Regal de Neteja" amb el lema "Deixa't mimar, deixa't cuidar... Avui la neteja la fem nosaltres", amb el qual proposen obsequiar familiars i coneguts. Per aconseguir una d'aquestes targes cal adreçar-se a l'oficina d'Ecosol a la seu de Càritas Diocesana, situada a la Pujada de la Mercè de la ciutat de Girona.

Quinze anys d'experiència

A l'hora de promocionar els seus serveis de neteja -que es poden contractar per a qualsevol municipi gironí-, l'empresa d'inserció laboral de Càritas remarca que funcionen des de fa més de quinze anys, que no deixen d'actualitzar-se i d'aplicar les últimes innovacions del sector; a més d'ajustar-se a les necessitats del client -per exemple, han tancat un contracte només per al desembre per cobrir una absència temporal i tal com l'interessava a un particular- i de vetllar tant pel seguiment del servei com pel control de la qualitat.

Amb Ecosol, Càritas Diocesana de Girona ha creat un mecanisme que té com a objectiu facilitar la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral. Es tracta -tal com afirma l'entitat en la presentació de la tarja regal- "d'una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen criteris de qualitat en la prestació de serveis i la gestió", contribuint d'aquesta manera "al desenvolupament sostenible a nivell mediambiental, econòmic i social".

Fins ara, els clients dels serveis de neteja d'Ecosol han estat majoritàriament empreses, però la disminució de les seves contrac?tacions i la detecció d'un nou possible mercat en el sector de les cases particulars ha animat l'empresa de Càritas a ampliar el seu àmbit d'actuació.

Una nova realitat

La gerent d'Ecosol, Anna Güell, explica que molts dels seus clients "han d'ajustar costos i redueixen l'apartat de serveis de neteja"; mentre que, d'altra banda i també per raons d'estalvi, "al nostre voltant hem notat que moltes famílies prescideixen de les dones de la neteja". I ha estat en la confluència d'aquests dos fets que han identificat "una opció mercat adreçada sobretot a famílies que vegin una possibilitat de regalar els nostres serveis", afegeix Güell abans de remarcar que han "vist la possibilitat d'arribar a nous segments que fins ara no ens havíem plantejat".

Aquest servei és, doncs, l'aposta de l'empresa d'Economia ?Solidària de Càritas Diocesana de Girona per al 2013. L'organització va començar a publicitar la tarja ?regal des del seu estand en ?l'última Fira de Mostres de Girona i ara, ?coincidint amb la proximitat de la campanya de Nadal, fan el ?llançament d'un projecte que vol consolidar l'any que ve.