Cinquena força política a Girona, però sense escó: és per sentir-se satisfets o emprenyats?

Emprenyats? Res d'això, molt satisfets. Mai un partit polític havia tret a Girona uns resultats tan bons en tan poc temps. Segur que si haguéssim tingut una mica més de temps encara els hauríem tret millors.

A la CUP la voten només els joves?

Això és el que diuen alguns, però no és cert. Bona part dels nostres votants són joves, però també ho fa gent de més edat que abans havia votat a partits més... "tradicionals" i se n'ha afartat. Gent que buscava una opció alternativa que digués les coses clares i pel seu nom.

Es consideren antisistema?

M'agrada respondre a aquesta pregunta com ho va fer el nostre candidat: si el sistema és impedir o dificultar la celebració d'un referèndum per a la independència, si el sistema és que un 30% de catalans estiguin en risc d'exclusió social, aleshores sí, som antisistema, perquè nosaltres volem el contrari: volem que en aquest país hi hagi justícia social. Si ser antisistema significa buscar una forma més real i directa de democràcia, som antisistema.

La CUP al Parlament serà una mosca collonera?

No sé si se'ns considerarà així, però segur que els diputats de la CUP diran les coses clares i sense pèls a la llengua. Ara bé, que ningú pensi que la CUP no va al Parlament a fer propostes, ja que en farà.

Hi ha el perill que el funcionament assembleari no serveixi més enllà de l'àmbit municipal, en l'àmbit nacional?

Jo no diria que això sigui un perill. És evident que no podem funcionar en l'àmbit nacional exactament de la mateixa manera que en el municipal, però sí que mirarem que sigui el màxim de semblant, el màxim d'assembleari. No es podran escoltar absolutament totes les veus, però se n'escoltaran el màxim de possibles.