El diputat ecosocialista per Girona, Marc Vidal, va valorar ahir positivament la proposta del RACC presentada dijous per fer passar els camions per l'AP-7 i reduir així la sinistralitat a la N-II, matisant el rescat del peatge per al transport pesant.

Per Vidal, aquesta proposta avança en la bona direcció perquè assumeix que en breu termini no estarà fet el desdoblament de la N-II "per les moltes causes que són manifestes", i va celebrar que "es posin damunt la taula mesures concretes per parar la sagnia d'accidents i morts des de ja mateix".

No obstant, el diputat d'ICV-EUiA va afirmar que el rescat per als camions per l'AP-7 fixaria un mal precedent. "Nosaltres sempre hem defensat l'aplicació de la directiva europea de l'Eurovinyeta, i, per tant, rescatar el peatge dels camions a l'AP-7 amb diner públic ens sembla un despropòsit", va explicar. Vidal va recordar que a França la circulació dels camions per l'autopista és "obligada", i es demanava "per què a França això no suposa cap fre i aquí ni tan sols el RACC ho planteja com una possibilitat més a tenir en compte".