A la província gironina, es van recollir més de 350 tones d'aliments, durant la campanya Gran Recapte organitzada pel Banc dels Aliments i celebrada aquest passat cap de setmana arreu de Catalunya. Aquesta xifra és provisional, ja que ahir a la nit només s'havia comptabilitzat el 50% de la recaptació, segons la coordinadora de la campanya al territori gironí, Glòria Alzamora. Tot i així se superarà el recaptat l'any passat

Un total de 240 supermercats de la província van participar en la iniciativa a la qual es van adherir també els petits supermercats locals, que van habilitar punts de recollides per les localitats. A la campanya hi van col·laborar uns 2.500 voluntaris, que durant tot el cap de setmana es van encarregar de recollir i organitzar els aliments.

Alzamora va destacar la gran participació de la població, que "s'han bolcat per ajudar en aquest moment de gran necessitat". D'altra banda la coordinadora va voler remarcar també que tot i que només es demanava oli, llet, conserves de peix i llegums, van ser molts els que van donar productes com pasta, arròs o sucre. "Tot és benvingut" va destacar amb satisfacció Alzamora. Pel que fa a Catalunya es van recaptar 1.700 tones d'aliments, una xifra que va superar totes les expectatives esperades.