El cas Torramadé va saltar a la llum quan faltaven pocs dies per les eleccions i ho va fer després que el president de la Diputació presentés una denúncia per extorsió contra l'assessora de l'organisme que l'acusa d'assetjament sexual. En aquell moment, l'alcalde de Salt i també president d'Unió a les comarques de Girona no va voler fer gaires declaracions i es va limitar a dir a Diari de Girona que negava "taxativament" els fets.

Ara aquesta versió queda en entredit. El cap de Protocol i Premsa de la Diputació, Josep Maria Amargant, explica en un contundent i detallat article el que ell ha viscut des d'aquella nit del 8 de novembre quan presumptament es van produir els abusos sexuals. Amargant, que ha participat en les negociacions amb l'assessora Minerva Amador per intentar reconduir la situació, assegura que Jaume Torramadé li va reconèixer els fets i que li va demanar ajuda a ell i a altres càrrecs de la Diputació i d'Unió perquè el cas no es fes mai públic.

En dues ocasions el cap de Protocol assegura que el president de la Diputació li va reconèixer els fets denunciats, que haurien ocorregut en el sopar d'obertura de la campanya electoral: "Quan ens quedem sols m'admet els fets i em suplica que l'ajudi i textualment em diu "quina senyora voldrà entrar a la meva consulta si aquests fets surten a la premsa"". I Amargant afegeix: "És sorprenent, també, que si el senyor Torramadé em reconeix els fets, motivats segons ell "perquè anava tan embalat que no recordo res", en la seva declaració davant els Mossos ho negui tot".

Sempre segons la versió de l'alt càrrec de l'ens provincial, Torramadé és conscient en tot moment que en cas que el presumpte assetjament es faci públic, seria la fi de la seva carrera "professional i política".

Tampoc en surten gaire airosos la majoria de les persones que el 8 de novembre passat van participar en el ja famós sopar. Tots els que van ser consultats per aquest diari van afirmar que no havien vist res i alguns fins i tot es van mostrar estranyats quan se'ls va preguntar. Pocs dies després es coneixia que els onze possibles testimonis havien firmat un document on asseguren que no van veure res i tres de les regidores de Salt que van assistir a l'àpat van fer una compareixença de premsa (sense dret a preguntes) afirmant que no havien vist res.

Josep Maria Amargant també desmunta aquests extrems: "És sorprenent que altres regidores afirmin amb una frivolitat preocupant que els esmentats fets no succeiren quan companys de la mateixa taula han dit públicament el contrari, i dient-ho amb una compareixença davant els mitjans de comunicació sense admetre cap pregunta, cosa que un polític mai pot fer si no ha d'amagar res ja que li resta tot tipus de credibilitat".

Un dels que queden més en entredit en l'article és l'alcalde de Bescanó i vicepresident de la Diputació, Xavier Soy. El cap de Protocol de la Diputació afirma que Soy, que va assistir al sopar, li va explicar a ell i a altres persones el que havia passat "amb pèls i senyals".