Malgrat les pressions de Convergència Democràtica, Jaume Torramadé es va resistir a dimitir. El president de la Diputació va trencar ahir el seu silenci per negar un altre cop les acusacions d'assetjament sexual a l'expresidenta d'Unió a Salt, Minerva Amador, i va anunciar que emprendrà accions legals i institucionals contra Josep Maria Amargant, cap de protocol de la Diputació i que l'ha acusat públicament de mentir sobre l'assumpte.

En una carta oberta, Torramadé va reiterar la seva innocència i va recordar que la seva voluntat va ser, des d'un primer moment, aclarir l'assumpte: "Vaig ser el primer a recórrer als tribunals i a les forces d'ordre públic per denunciar el que considero una falsedat i un intent orquestrat de desacreditar la meva persona", afirma.

Torramadé considera que la prova que les acusacions d'Amador són falses és que, en el sopar d'obertura de la campanya electoral, hi van assistir onze persones, i "totes s'han manifestat perplexes per les acusaions i han afirmat públicament que no va ocórrer res del que s'ha dit". De fet, els presents al sopar van signar un document de suport al president de la Diputació. Torramadé subratlla, a més, que cinc de les assistents al sopar eren dones i que totes han deixat molt clar que elles "haurien estat les primeres a denunciar uns fets imprompis d'un càrrec electe".

Aquesta és la versió que sempre ha mantingut Torramadé, però ha estat desmentida pel cap de Protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant. En un llarg article publicat a Diari de Girona, Amargant va afirmar que Torramadé li havia admès els fets -tot assegurant que estava en avançat estat etílic- i que li havia encarregat que negociés amb Amador el pagament de 50.000 euros en concepte de rescissió del seu contracte com a assessora de CiU a la Diputació perquè l'assumpte no arribés als mitjans. En la seva carta, Amargant afirma tenir testimonis que els suposats tocaments van tenir lloc i acusa tant Torramadé com la resta d'assistents al sopar de "mentir". Diu que en un primer moment es va mostrar disposat a ajudar el president provincial perquè aquest li ho va demanar, però que després en va quedar decebut en veure com mentia.

El president de la Diputació, però, assegura que Amargant ha "tergiversat" els fets, tot assegurant que els tocaments "no van succeir" i recordant que Amargant només coneix els fets "de tercera o quarta mà".

Torramadé adverteix que no permetrà que un funcionari com Amargant, "per molta carrera que acumuli a les esquenes", "menteixi, desacrediti i fins i tot insulti un servidor públic". Per tant, va anunciar ahir que procedirà a emprendre les accions legals i institucionals oportunes.

Pel que fa a les acusacions d'Amargant i al seu relat sobre el 8 de novembre i dies posteriors, creu que en tot cas hauran de formar part de la instrucció del cas. "Parlarem, doncs, on toca i quan toqui", assenyala.

Torramadé, finalment, assegura senir-se "perplex" per la situació que està vivint, ja que mai s'hauria esperat trobar-s'hi. Per això, anuncia que pensa "posar-hi fi immediatament", tot prenent les decisions polítiques i judicials que corrresponguin en defensa, abans que res, de la veritat".